ГЛУМЕЋИ ПАЦИЈЕНТА, БИЛА У УКЦ: Како је Бањалучанка лажирала трудноћу и порођај у Клиничком центру Српске

О. МАТАВУЉ

04. 08. 2021. у 07:13

БАЊАЛУЧАНКА која је мужу лажирала трудноћу и порођај данима се скривала на УКЦ Републике Српске тако што се, глумећи пацијента, у пиџами углавном кретала по ходницима, чекаоницама и тоалетима.

ГЛУМЕЋИ ПАЦИЈЕНТА, БИЛА У УКЦ: Како је Бањалучанка лажирала трудноћу и порођај у Клиничком центру Српске

Фото О. Матавуљ

Из Службе за информисање појашњавају да је ова жена у зграду породилишта ушла на основу упутнице лекара породичне медицине која је издата 14. јула ове године.

- У складу са важећим процедурама у нашој установи, пацијенту који уредно предочи упутницу, омогућава се улазак у објекте УКЦ. Дотична особа није остављала сумњу на било какву злоупотребу - наводе у УКЦ.

Појашњавају да се она углавном кретала у заједничким просторијама попут ходника, тоалета и чекаоница, обучена у пиџаму. С обзиром на то да су у објекту Матерните смештене Клиника за гинекологију и акушерство, Центар за дојку, Клиника за дечју хирургију и Клиника за дечје болести, у УКЦ истичу да је дотична "вешто прикривала чињеницу да није хоспитализована".

- По сазнању да уопште није пацијенткиња установе о свему је 18. јула обавештена Полицијска станица Лауш. Полицајци су је идентификовали и удаљили из УКЦ без даље истраге, јер није постојало кршење јавног реда и мира - наводе у болници.

Додају да је Градска управа 23. јула на основу сумњиве пријаве рођења детета, упућене електронском поштом, тражила попуњавање званичне пријаве о рођењу, чиме је цели случај и разоткривен.

- Будући да дете није рођено и на постојање сумње да је извршено кривично дело УКЦ је о томе обавесио надлежну полицијску станицу и тужилаштво, који су преузели случај на даље поступање - саопштено је из УКЦ РС.

Засада није познато како је ова жена успевала месецима да обмањује супруга и породицу и лажира трудноћу. Након откривања овог незапаћеног случаја жени је указана помоћ на психијатријској клиници, а тужилаштво ће одлучити да ли у целом случају има елемената за њено процесуирање.

ПОЈАЧАНА БЕЗБЕДНОСТ

У УКЦ Републике Српске наводе да су након откривања шокантног случаја пооштрили безбедносне мере.

- Мере безбедности у УКЦ Републике Српске су током тих дешавања подигнуте на виши ниво - наводе у УКЦ РС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)