КУХИЊСКИМ НОЖЕМ КЛАО КОМШИНИЦЕ: Детаљи крваве драме код Дервенте

Н. ЂУРИЋ

03. 08. 2021. у 15:49

ОСАМДЕСЕТОСМОГОДИШЊА Ружица Тешендић (88) заклана је јутрос (уторак) у својој породичној кући у Горњем Детлаку, а од клања, само захваљујући пукој срећи и комшији, спашена је по врату повређена њена комшиница Ружа Тешендић (74), сазнају „Новости“.

КУХИЊСКИМ НОЖЕМ КЛАО КОМШИНИЦЕ: Детаљи крваве драме код Дервенте

Фото: ПУ Добој

Крв је у овом дервентском селу потекла нешто пре 7 часова, а у крвавом походу између три куће, око километар међусобно удаљене, нож је бесомучно потезао Добривоје Добро Тешендић (68). Он је живе са породицом, а старице саме.

Мада истог презимена Тешендић, сазнајемо да актери крваве драме нису у родбинским везама.

Из полиције су саопштили да је нападач ухапшен, а како сазнајемо, након указане помоћи у дервентском Дому здравља, повређена Ружица је пуштена на кућно лечење.

Фото: ПУ Добој

Како „Новости“ сазнају, Добривоје је прво првовалио у кућу Ружице и заклао je на спавању. Није јој било спаса јер у селу нико ништа није чуо ни видео, све док њено тело у локви крви нису затекли, након што је испод ножа спашена њена комшиница.

Са већ крвавим кухињским ножем у руци, Добро је наставио свој крвави поход.

Ружа је имала срећу да је проваљивање у њену кућу и потом вриску и запомагање чуо њен комшија Владо Раилић (62).

- Прво сам чуо некакву лупу, а убрзо и потом језиву вриску, позиве у помоћ и молбе да је „не коље“. Улетио сам и у купатилу куће затекао стравичан призор, како комшија Добро коље комшиницу Ружу. Оштрица ножа већ је била на њеном врату. У том шоку и неверици, некако сам успео да га шчепам за већ крваву руку са и исто таквим ножем. Извукао сам га напоље, одбацио нож, положио на земљу и позвао дервентску полицију која је убрзо пристигла - прича, за „Новости“, детаље ове крваве драме Владо Раилић.

Из ПУ Добој су саопштили да су лишили слободе Д.Т. због основа сумње да је ножем нанео телесне повреде комшиницама Р.Т и Р.Т. од којих је једна подлегла а другој је указана медицинска помоћ.

МОТИВ, НАВОДНО, ГАТАЊЕ

УВИЂАЈЕМ ове трагедије руководи дежурни тужилац ОЈТ Добој и засад је непознат мотив крвавог пира. Комшије причају да је Добривоје имао проблема са депресијом, а да му је сада једноставно „пао мрак н аочи“.

- Након што је одбацио нож, онако крвав, Добро ми је само понављао да му је, наводно, комшиница коју је заклао-„гатала“! Са Ружицом је и раније имао размирица а пошто се она дружила са Ружом, ето, и на њу је потегао нож у намери да јој се освети, односно закоље - испричао је, за „Новости“, сведок ове крваве драме Владо Раилић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)