ЈЕДНОМЕСЕЧНИ ПРИТВОР ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА? Предлог тужилаштва после рањавања посланика СДС у Прњавору

Н. ЂУРИЋ

02. 08. 2021. у 22:18

ПРЊАВОРЧАНИНУ Петру Станићу (69), осумњиченом да је хицима из пиштоља покушао убити народног посланика Миладина Станића (60), предложен је једномесечни притвор.

ЈЕДНОМЕСЕЧНИ ПРИТВОР ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА? Предлог тужилаштва после рањавања посланика СДС у Прњавору

Фото: Н. Ђурић

Поступајући тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва након испитивања Петра Станића ставио је предлог за одређивање притвора Окружном суду у Бањалуци, због постојања основане сумње да је починио кривично дело покушај убиства.

Осумњичени се терети и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

– Осумњичени је у недељу 31. јула, око 16.55 часова, у месту Кремна, засеок Пиплићи, општина Прњавор, пуцао из пиштоља у намери да убије оштећеног М.С. Том приликом оштећени је задобио телесну повреду. Осумњичени је неовлаштено на јавном месту носио ватрено оружје, за које нема оружни лист односно, дозволу за држање – образложили су у Тужилаштву.
Тужилац је ставио предлог за одређивање притвора „због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени довршити покушано кривично дело“.
Предлог тужиоца Окружном бањалучком суду поднет је и  из разлога ванредних околности јер је „реч о кривичном делу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или последице кривичног дела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном претњом нарушавања јавног реда - узнемирењем јавности“.
О предлогу за одређивање мере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.
Како су „Новости“ писале, Петар Станић је ухапшен у недељу због основане сумње да је на Миладина Станића, због нерешених имовинско-правних односа, на локалном путу, испалио више хитаца из пуштоља. Један рикошет метак погодио је Миладина у прст десне руке и лакше озледио, што нам је потврђено у прњаворском Дому здравља.
Повређени Станић је шеф посланичког клуба СДС у Народној скупштини Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)