ЖЕНА ЛАЖИРАЛА ТРУДНОЋУ И ПОРОЂАЈ: Незапамћени случај обмане откривен у Универзитетском клиничком центру Републике Српске

О. МАТАВУЉ

03. 08. 2021. у 06:08

У УНИВЕРЗИТЕТСКОМ клиничком центру Републике Српске откривен је незапамћен случај лажирања трудноће и порођаја од стране жене која је месецима обмањивала мужа који је остао у шоку када је, при покушају пријаве детета, сазнао да је преварен.

ЖЕНА ЛАЖИРАЛА ТРУДНОЋУ И ПОРОЂАЈ: Незапамћени случај обмане откривен у Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Фото Д. Поздеровић

У цели случај укључили су се бањалучка полиција и тужилаштво. Сумња се и да је преваранткиња одређено време заиста провела унутар УКЦ РС где се под неразјашњеним околностима крила, шаљући мужу слике и поруке, што је предмет даље истраге.

У ПУ Бањалука наводе да су им случај "лажирања порода" пријавили радници УКЦ РС.

- Полицијски службеници су предузели све неопходне мере и радње, о чему су 29. јула тужилаштву поднели извештај о предузетим мерама. Такође, и Центру за социјални рад Бањалука је достављена документација о наведеном догађају - рекли су ПУ Бањалука.

Превара је откривена након што је муж довезао супругу у УКЦ ради порођаја. Због рестрикција везаних за вирус корона није могао ући у болницу, да би му она касније јавила да се породила и да је све прошло без проблема. Наводно му је и слала фотографије бебе, а срећни отац је организовао славље поводом рођења детета.

Клупко се почело одмотавати када је муж отишао у Градску управу да упише новорођенче. Међутим, документи нису били одговарајући, па је позван УКЦ да им доставе нови захтев.

Убрзо се испоставило да беба, са наведеним именом и презименом, није рођена у УКЦ и о свему је обавештена полиција. Испоставило се да ни докторка која је била потписана на отпусној листи из болнице, на УКЦ не ради месецима. Нејасно је и како је успела девет месеци да лажира трудноћу, а да муж то не зна.

ОДГОВОРИ СЛЕДЕ

ОДГОВОРЕ у вези са овим незапамћеним случајем затражили смо и од УКЦ Републике Српске. Из службе за информисање најавили су да ће се о свему огласити у уторак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)