ХАОС НА САВСКОЈ РЕГАТИ: Масовна туча у Рачи код Бијељинe - мачетом повредио више људи

Novosti online

02. 08. 2021. у 17:55 >> 17:56

Г. Ђ. УХАПШЕН је због сумње да је јуче приликом одржавања Савске регате у месту Рача код Бијељине мачетом повредио више особа.

ХАОС НА САВСКОЈ РЕГАТИ: Масовна туча у Рачи код Бијељинe - мачетом повредио више људи

Фото: В.Данчић

У ПУ Бијељина наводе да је током манифестације дошло до општег метежа и сукоба у којем се млатило више особа. О каквом се хаосу радило сведочи и чињеница да у полицији још немају тачан податак колико је особа учествовало у обрачуну, као ни колики је тачан број повређених, јер многима није ни указивана лекарска помоћ.

- Дошло је до нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, односно масовне туче у којој је учествовало више ”зараћених” група. Један од учесника је у тучи користио мачету којом је повредио више особа. Нико није животно угрожен, а више особа је лекарски збринуто у Медицинском центру Бијељина - рекла је порпарол ПУ Бијељина Александра Марић.

Она наводи да су приликом ”успостављања јавног реда и мира” полицијски службеници активно спречавани у примени својих полицијских овлашћења, па су били принуђени да користе силу.

- Полицијски службеници слободе су лишили Г. Ђ. који је идентификован као један од учесника спорног догађаја, док се за другима учесницима интезивно трага. Већина лица је побегла са лица места, како копненим, тако и воденим путем - рекла је Марић.

Додаје да је о свему обавештено ОЈТ Бијељина које се изјаснило да им се достави извештај о кривичном делу изазивање опште опасности, за шта се и Г. Ђ. терети.

- У току је рад на прикупљању свих потребних чињеница и доказа,  као и на идентификовању свих лица која су учестовала у тучи - рекла је Марић.

Иначе, Савска регата одржава се у оквиру традиционалне манифестације ”Пантелиски дани 2021” која се организује у част Светог Пантелејмона, славе граде Бијељина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)