"БРАНИЛИ СМО КУЋЕ ОД ВАТРЕ СВЕ ДО ЗОРЕ": На територији општине Гацко избило више шумских пожара, ватрогасци сумњају на подметање

Д. Ц.

02. 08. 2021. у 15:46

ГАТАЧКИ ватрогасци два дана воде велику борбу са неколико шумских пожара, а само за сат времана имали су пријаве да је ватра избила на пет различитих локација.

БРАНИЛИ СМО КУЋЕ ОД ВАТРЕ СВЕ ДО ЗОРЕ: На територији општине Гацко избило више шумских пожара, ватрогасци сумњају на подметање

Фото: Д.Ц.

Како каже командир Ватрогасне једнице Гацко Алекса Вучковић због начина како су избијали сумњају да се ради о намерном подметању.

- Само за неких 60 минута добили смо пет позива са пет различитих локалитета што нас доводи до зајкључка да се ради о пироману који је ишао редом и палио. Била је таква ситуација да нисмо знали шта је приоритет и где да шаљемо људе. Ипак, важно је да смо успели спасити домаћинства – истакао је Вучковић.

Ватра је озбиљно претила домаћинствим ау селима Шуме и Рудо Поље.

- Најкритичније је било у Рудом Пољу где је ватра ушла међу куће, али смо, на срећу, успели и то да погасимо – додао је Вучковић.

Припадници Ватрогасне једнице Гацко заједно са мештанима успешно су интервенисали у селу Шуме.

- Ноћ је била страшна. Бранили смо куће све до зоре, а горело је на на неколико фронтова. Заједно са ватрогасцима тек око 6 ујутро ставили смо ватру под контролу истако је Ристо Милошевић из села Шуме.

Од пет шумскх поажара два су и даље активна, код села Шуме и Руда Главица али не прете кућама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)