ДОГОДИНЕ ОЧЕКУЈУ И СТРАНЦЕ: Одржана Савска регата 2021, учесници уживали у весељу и забави на води (ФОТО)

Б.МИЛОШЕВИЋ

01. 08. 2021. у 18:42

ТРАДИЦИОНАЛНА манифестација “Пантелински дани 2021” која се организује у част Светог Пантелејмона, славе града Бијељине, ове године је отпочела Савском регатом.

ДОГОДИНЕ ОЧЕКУЈУ И СТРАНЦЕ: Одржана Савска регата 2021, учесници уживали у весељу и забави на води (ФОТО)

Фото: Б. Милошевић

Седму годину заредом, на реци Сави, на траси дугој 24 километра,од граничног прелаза Суботиште у Црњелову, до циља у Сремској Рачи, око 10 часова испловио је весели караван од 200 разноразних пловила,са око 1.500 љубитеља реке из Србије, Брчког, Аустрије, Семберије...

Музика, роштиљ, пиће, дружење и вишечасовна забава на води - шта нам више треба,поручују учесници регате из Шида.

- Ово је диван почетак “Пантелинских дана”, посебно што су нам у госте пристигли учесници из Србије, Моровића, Шида, људи из дијаспоре... Пред нама је незаборавно дружење на Сави, која нас не раздваја, него спаја са Србијом. Овогодишња манифестација је искорак за следећу годину, када Савска регата треба да добије међународни карактер, и да нам дођу на дружење туристи из целе Европе - рекао је на отварању регате Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.

Организатор регате је град Бијељина и Туристичка организација, а о безбедности учесника регате бринули су припадници граничне полиције, ПУ Бијељина, рониоци, ватрогасне екипе, припадници Цивилне заштите и мобилне екипе бијељинског Дома здравља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)