ПРАВДЕ, ПРАВА И ПОСЛА! Седми Дан отворених врата у Градској кући у Бијељини

В. М.

31. 07. 2021. у 15:20

МНОГИ житељи Бијељине искористили су још једну прилику да на Дану отворених врата у Градској кући, у непосредном разговору са градоначелнком Љубишом Петровићем и његовим сарадницима, изложе проблеме с којим се суочавају, али и предложе решења за унапређење квалитета живота у Семберији.

ПРАВДЕ, ПРАВА И ПОСЛА! Седми Дан отворених врата у Градској кући у Бијељини

Фото: В.М.

- Међу темама о којима смо разговарали са нашим суграђанима, прије свега бих издвојио теме које се тичу функционисања заједница етажних власника, односно проблема грађана који живе у вишепородичним стамбеним објектима - прича нам градоначелник Петровић.

- У овој области има нагомиланих проблема, али често је проблем и у недовољно законски регулисаним питањима. Мислим да је добро што су на једном месту представници Комуналне полиције и градске Инспекције, како бисмо ушли у суштину проблема и покушали да нађемо решења. Наш посао јесте да нађемо решења за проблеме, које је некад могуће решити брзо, али у неким случајевима потребна је додатна документација, што самим тим, одлаже могућност решења.

Фото: В.М.

 

На седмом Дану отворених врата суграђани су поднели и неколико иницијатива за асфалтирање путева у сеоским месним заједницама.

- Асфалтирање појединих деоница путева у месним заједницама је у плану и сва буџетска средства предвиђена за изградњу комуналне инфраструктуре биће уложена у побољшање живота у сеоским и градским мјесним заједницама. Тренутно имамо непријатну ситуацију да је понуђач који је победио на тендеру за кошење путних појаса у западном делу Семберије одустао од потписивања уговора, због ниске цене коју је сам излицитирао. Градска управа ће учинити све да нађе начин да се путни појасеви косе и у овим селима, како би се суграђани кретали путевима уз добру прегледност, као што је то и у остатку Семберије – најавио је Петровић.

Могућност запослења је и овом приликом била међу честим темама разговора, а градоначелник Петровић је истакао да ће приликом запошљавања у Градској управи бити строго поштоване законске процедуре, односно, да ће Градска управа бити пример отворености приликом запошљавања нових службеника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)