КАКО ЈЕ ЈАГОДИНАЦ ДЕЈАН У ЗВОРНИКУ ПОСТАО МАРИО: Неуспели покушај фалсификовања исправа, издали га отисци

В.Митрић

29. 07. 2021. у 22:33

СУДИЈА за предходни поступак Вишег суда у Бијељини, Зоран Џида, одредио је притвор до 30 дана Дејану С. (48) из Јагаодине, држављанину Србије, који је ухапшен 27 јула због сумње да је починио тешку крађу и да је фалсификовао исправе.

КАКО ЈЕ ЈАГОДИНАЦ ДЕЈАН У ЗВОРНИКУ ПОСТАО МАРИО: Неуспели покушај фалсификовања исправа, издали га отисци

Фото: Д. Подзеровић

Притвор је затражило Окружно јавно тужилаштво у Бијељини, јер је, поред осталог - удосадашњем току поступка неспорно утврђено да је за осумњиченим била расписана потерница, да је на граничном прелазу након низа истражних радњи утврђен његов идентитет као и да постоји основана сумња чињенично садржана у спроведеним доказима да је осумњичени починио кривична дела за која се терете.-

С обзиром да је осумњичени мјењао свој идентитет фалсификовањем личних докумената као И да је држављанин Републике Србије постоје оправдани разлози по становишту тужилаштва да се осумњиченом одреди притвор ради даљег несметаног вођења.

За осумњиченог у његову одбрану "ова мера суда је строга и неприхватљива".Суд није прихватио наводе одбране, већ је указао,између осталог, да се сумња да је овај Јагодинац у зворничкој полицији возило "хамер" регистровао на Марија Маринковић, док је Интерпол Сарајево установио да је реч о његовим, не отисцима Марије Маринковић!?

- Сви наведени докази сагласно упућују на закључак да је радње које се осумњиченом Стевановић Дејану стављају на терет у чињеничном опису предлога за одређивање притвора, а које је обављао под именом Марија Маринковић су у суштини биле радње осумњиченог, јер је овлашчени орган - НЦБ Интерпол Сарајево неспорно утврдио да је на достављеном прилогу отисака прстију Маринковић Марија се уствари ради о отисцима прстију осумњиченог Дејана С. Дакле осумњичени је током целог периода се представљао под лажним именом и користио фалсифилована документа на основу којих је био уписан у Матичну књигу рођених Републике Српске по основу рјешења бр. 07-200-653/04 од 24.12.2004.г. где му је и издата лична карта на име Маринковић Марија па је након тога 10.01.2014.године регистрацију наведеног возила марке "Хамер 2" на своје име и регистровао га под ознаком М24-О-130 када је добио потврду о власништву возила и потврду о регистрацији возила које је након извесног времена продао Јасмину Рендићу а овај Владу-наведено је у решењу за притвор.

Како је у међувремену по пријави оштећене фирме која је трагала за краденим возилом одузето од Симикића а по захтеву оштећеног осигуравајућег друштва предато у депозит Основног суда у Зворнику што потврђују чињенице наведене у предлогу за одређивање притвора, то све упућује на чињенично основан закључак да би осумњичени могао учинити кривична јела - тешке крађе и фалсификовање исправе.

Осумњичени, током одбране, како је навео суд, изузев своје тврдње да није учинио кривична дела није изнео ни један материјални доказ који би упућивао на другачије чињенично стање у односу на оно које је садржано у захтеву за одређивање притвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)