УГОСТИО ДЕЦУ У СВОМ ДОМУ! Градоначелник Бањалуке брине о вишечланим породицама

С. М.

29. 07. 2021. у 07:13

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Драшко Станивуковић је у свом дому угостио децу из вишечланих породица.

УГОСТИО ДЕЦУ У СВОМ ДОМУ! Градоначелник Бањалуке брине о вишечланим породицама

Фото Фејсбук

У објави на друштвеним мрежама Станивуковић је навео да се ради о "малом знаку пажње".

- Угостио сам у свом дому ову прелепу дечицу из вишечланих породица. Ово је мали знак пажње, јер наш заједнички договор је био да по повратку са њиховог заједничког летовања, које је и Град подржао, разговарамо о доживљајима, али и плановима и даљим активностима удружења "4 плус" - наведено је у објави.

Објаснио је да је са родитељима малишана разговарао о уџбеницима које ће Град финансирати за основце, и о томе шта Град може да учини када је у питању запошљавање родитеља са четворо и више деце.

- Као што смо за кратко време спровели важне политичке одлуке на градском нивоу, тако се на републичком нивоу залажемо да све мајке са четворо и више деце добију националну пензију - прецизирано је у објави.

Јован Радовановић, председник бањалучког Удружења "4 плус" каже да је градоначелник био и више него добар домаћин за 30 малишана и 18 родитеља.

- Дружили смо се пар сати. Деца су одушевљена. Свако дете је добило на поклон књигу "Мали принц" и у књизи још један новчани поклон - каже Јово.

ИЗДВАЈАЊА

ЈОВАН Радовановић каже да су у разговору са градоначелником тражили да се убудуће издваја више новца за вишечлане породице за стамбено збрињавање, али и за месечне карте за превоз и функционисање удружења...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)