ГРАДИШКА ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ: Јујић похвалила Градску управу, запослене и градоначелника

С. М.

27. 07. 2021. у 17:14

МИНИСТАР управе и локалне самоуправе РС Сенка Јујић похвалила је данас Градску управу Градишка када је реч о уносу података у централну базу другог примерка матичних књига.

ГРАДИШКА ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ: Јујић похвалила Градску управу, запослене и градоначелника

Фото: СРНА

Она је рекла новинарима да је Градишка једна од јединица локалне самоуправе која је за пример многима у Републици Српској по свом раду и када је реч о запосленима и градоначелнику.

- У последњих годину дана за 36 одсто повећана је верификација у централну базу, истакла је Јујићева и нагласила да ће матичари у четвртак, 29. јула, присуствовати онлајн обуци у оквиру пројекта “Е-бебе", односно електронска пријава новорођенчета - Јујићева је појаснила да ће родитељи први родни лист, уверење о држављанству и здравствену књижицу новорођенчета убудуће добијати на кућну адресу.

Она је рекла да је данашњу посету искористила да подржи масовну вакцинацију у Републици Српској и Градишци, где је посетила вакцинални пункт у Културном центру.

- Позивам све грађане да се вакцинишу и на тај начин докажу да брину о своме здрављу и здрављу других - истакла је Јујићева и додала да је тренутна епидемиолошка ситуација у Српској стабилна, али да се не зна шта доноси јесен и због тога је јако важно да се вакцинише што већи број грађана.

Позив за вакцинацију грађана против вируса крона упутио је и градоначелник Градишке Зоран Аџић.

- Позивам све грађане да дођу на вакцинацију и буду одговорни и према себи и према другима - рекао је Аџић и додао да Дом здравља Градишка располаже довољним дозама вакцина.

Аџић је нагласио да се мора бити спремно за нове изазове и таласе ради очувања здравља и привредне активности, што је основ за напредак, како Градишке тако и целе Републике Српске.

Он је исказао задовољство данашњом посјетом Јујићеве, током које је добио додатне информације како унапредити рад Градске управе.

- Наш циљ је да постанемо и електронска управа, чему ће, свакако, допринети и пројекат "Е-бебе" - рекао је Аџић и додао да ће се Градишка активно укључити у тај пројекат, као и све друге који долазе са нивоа Владе РС и имају за циљ унапређење рада Градске управе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)