ЈАКА ПОРУКА ДОДИКА: Дан устанка сведочи о славној антифашистичкој прошлости Срба!

С.Мишљеновић

27. 07. 2021. у 17:10

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да 27. јул, Дан устанка, сведочи о славној антифашистичкој прошлости српског народа, када је заједно са многобројнијим народима рекао "не" пошасти фашизма и нацизма.

ЈАКА ПОРУКА ДОДИКА: Дан устанка сведочи о славној антифашистичкој прошлости Срба!

ФОТО: Новости

Додик је нагласио да је устанак против највећег зла 20. века у БиХ дигао српски народ, о чему сведоче и места у којима се обележава Дан устанка, саопштено је из Кабинета српског члана Председништва.

- Историјски је потврђена чињеница да су они који би да присвоје нашу антифашистишку прошлост били на страни оних против којих смо ми ратовали четири године. Потомци припадника Ханџар дивизије би данас да говоре о антифашизму што је врхунско лицемјерје, али и ревизија историје коју им нећемо допустити - поручио је Додик, преноси РТРС.

Баш као и у Првом светском рату, нагласио је Додик, српски народ је и у Другом светском рату као народ извојевао слободу и поделио је са другима.

- Зато и не чуди што су се повампирили они којима је слобода поклоњена, јер да су се борили за њу другачије би говорили и понашали се данас - истакао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)