ВЕШТЕ РУКЕ БЛАГА ВРЕДНЕ: Етно изложба у Дворовима код Бијељине

В.Митрић

26. 07. 2021. у 17:16

УДРУЖЕЊЕ жена „Бели Анђео“ у Дворовима организовало је још један Етно-сајам, окупивши своје чланице, бројне посетиоце, али и госте из региона, који су на штандовима представили гастрономску и етнолошку традицију свог поднебља.

ВЕШТЕ РУКЕ БЛАГА ВРЕДНЕ: Етно изложба у Дворовима код Бијељине

Фото: В. М.

Сајам је отворио градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који је изразио захвалност женама из „Белог анђела“ на чувању традиције и свега што су нам генерације прије нас оставиле на чување и његовање.

 - Семберија има чиме да се похвали и шта да понуди свијету и надам се да ће примјер „Белог анђела“ и других удружења бити пример и за друге ентузијасте у нашем граду. Градска управа је спремна да подржи све квалитетне идеје и рад, јер између осталог, вјерујемо да ће разноврсност културне понуде, гастрономске и етно-понуде привући још више туриста у наш крај и тако допринети даљем развоју - истакао је градоначелник Петровић.

Удружење „Бели Анђео“ окупља око тридесет жена посвећених очувању вредности и сећању на начин живота у Семберији у прошлости.

- Примећујемо да је, вероватно због изазова које носи савремени начин живота, све веће интересовање за старе вредности. Окупљамо жене које са много љубави кувају по рецептима наших бака и израђују предмете на исти начин као и пре сто или двеста година. Традиција највише вреди кад се активно чува и живи кроз вредне руке - поручује председница Удружења Радмила Тодић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)