ДОДИК: Ово је тренутак када треба да покажемо национално јединство!

Танјуг

25. 07. 2021. у 08:51

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је покретање петиције, као вид протеста против антицивилизацијске одлуке Валентина Инцка, његов лични чин отпора према једној таквој одлуци.

ДОДИК: Ово је тренутак када треба да покажемо национално јединство!

ФОТО: Новости

Додик је за Срну нагласио да је петицију потписао слободно и с пуном свешћу о важности теме и тренутка и препушта свима да слободно одлуче хоће ли се својим потписом придружити њему.

- Исто тако желим да подржим све појединце и организације који ће на било који нацин пружити отпор и дици глас против једног тако накарадног акта на који није имао право ни изабрани, а камоли неизабрани ауторитет. Ако су то и петиције које би покренули као политицке партије и то подржавам, јер сматрам да ово није тренутак за партијска надгорњавања и да је ово тренутак када треба да покажемо национално јединство - истакао је Додик, преноси РТРС.

Он је поручио да представници међународне заједнице у БиХ имају још мало времена да реагују, поништавајуци Инцков осветнички акт, и врате какву такву стабилност у БиХ.

- У супротном, Републици Српској није остављен избор и нека се нико касније не чуди корацима које ћемо предузети. Ми за ову ситуацију не сносимо никакву одговорнист, нити смо предузели било какву акцију у правцу дестабилизације БиХ. Све што се дешава и што се може десити биће реакција. Ми као народ и као Република Српска морамо рећи да је ово посљедња линија одбране нашег достојанства - указао је српски члан Председништва БиХ.

Додик је нагласио да одговорност за ову ситуацију сносе и они који би да се оперу од Инцковог акта, ако нису уцествовали у Инцковој ујдурми, нису је спречили, а знали су за њу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)