"ИЗ ПРИНЦИПА НЕЋЕМО ПРИСТАТИ" Додик први потписао петицију о неприхватању Инцковог наметнутог закона

С. М.

24. 07. 2021. у 13:06

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик покренуо је званично и први потписао петицију којом се изражава став о неприхватању наметања закона од одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, али и којом се изражава недвосмислен став да се, без обзира на уважавање свих жртава, у Сребреници није догодио геноцид.

ИЗ ПРИНЦИПА НЕЋЕМО ПРИСТАТИ Додик први потписао петицију о неприхватању Инцковог наметнутог закона

Фото: архива Новости

- Додик позива све грађане Републике Српске који то желе да својим потписом на ову петицију одбију да се српском народу и свим грађанима Српске забрањује право на слободу мишљења, као и да што масовнијим потписивањем ове петиције одбијемо политичке манипулације једног дела Запада који желе да једино српски народ у Европи буде окарактерисан као геноцидан - изјавио је саветник за унутрашњу политику српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић.

Фото: РТРС

Он је нагласио да се не сме заборавити да је Инцко овај срамни чин наметања оваквог закона урадио баш на данашњи дан, када је послије сарајевског атентата Аустрија, из које долази Инцко, упутила ултиматум Краљевини Србији.

- Ми из Српске то не смемо заборавити и ми из Српске из принципа не смемо на ово пристати - рекао је Ковачевић.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)