КУКАВИЧКИ ПОТЕЗ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА: Драшко о Инцковим допунама закона - "То је највећа могућа катастрофа"

Новости онлине

24. 07. 2021. у 07:44

ВИСОКИ представник у Босни и Херцеговини Валентин Инцко наметнуо је данас допуне о Кривичном закону Босне и Херцеговине којима се забрањује и кажњава негирање геноцида, што је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић оценио као "највећу могућу катастрофу".

КУКАВИЧКИ ПОТЕЗ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА: Драшко о Инцковим допунама закона - То је највећа могућа катастрофа

Фото: О. М.

- То је један страховито лош потез. Иако никад раније нисам за његов рад то рекао, за овај потез могу рећи да је кукавички. Показујете неку врсту храбрости пре него што одете. Мислим да је то веома лоше и може тензије додатно продубити, то никако није добро за Републику Српску и за наш народ. Било која врста наметања није добра, да ми неко намеће мишљење или поглед на историју, то је за мене погубно и штетно. Било која врста присиљавања у БиХ показала се као веома лоша по целу Босну и Херцеговину - рекао је Станивуковић.

Додаје да не види да је та врста одлуке, која одмах ступа на снагу, спроводива.

- Први кажем да ћу наставити да имам своје мишљење ма каква год цена тога била. Нико ме не може стрпати у затвор, ни кривично гонити јер одређене процесе гледам за свој народ онако како то види. Одређене ствари у прошлости ћу видети онако како ја то видим, онако како сам ја учио и имам право на то, а не да ми неко неким законом намеће моје мишљење и поглед на историју - истакао је Станивуковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)