ПОВЕЋАН БРОЈ ПЕНЗИОНЕРА У РС: У Фонду ПИО евидентирао 318.702 осигураника

В. Митрић

23. 07. 2021. у 09:02

ПОСЛЕДЊЕГ дана јуна ове године у матичној евиденцији осигураника Фонд ПИО је евидентирао 318.702 осигураника, што је у односу на исти период прошле године више за 7.127 кориснка.

ПОВЕЋАН БРОЈ ПЕНЗИОНЕРА У РС: У Фонду ПИО евидентирао 318.702 осигураника

ФОТО: В.М.

- Истовремено ово је највећи број осигураника у историји постојања овог Фонда од 1992. године - рекао је нам је др Младен Милић, директор Фонда ПИО.

И поред благог пада у периоду пандемије вируса корона у првих шест месеци ове године бележи се стални раст броја осигураника за око 1.000 на месечном нивоу, односно са 312.707 у јуну прошле године на постојећих 318.702 осигураника.

- Видљиво је да број осигураника расте брже од броја корисника права, чиме се директно побољшава и стопа зависности, односно однос између броја осигураника и корисника права који је на крају јуна ове године 1,18:1. Позитиван тренд раста броја осигураника и прихода по основу доприноса за пензијско и инвалидско осигурање уз побољшање структуре корисника права директно утичу на побољшање стабилности пензијског система Републике Српске. Захваљујући сету економско-финансијских мера владе и подршци привреди у превазилажењу последица изазваних пандемијом вируса корона резултати које бележимо дају нам реалне пројекције и очекивања за даљи наставак раста броја осигураника и прихода по основу доприноса и у другој половини ове године. -

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)