ЧЕМБЕР ХТЕО ДА ПРИЗНА УБИСТВО: У Бањалуци настављено суђење за смрт Душка Савановића у насељу Трн

С. М.

21. 07. 2021. у 06:08

ДАЛИБОР Чамбер (47), оптужени за убиство младог Бањалучанина Душка Савановића (24) у новогодишњој ноћи у насељу Трн, био је спреман да призна кривицу за ово дело.

ЧЕМБЕР ХТЕО ДА  ПРИЗНА УБИСТВО: У Бањалуци настављено суђење за смрт Душка Савановића у насељу Трн

Фото Фејсбук

Суђење Чамберу за ово тешко убиство улази у завршницу, а тек на јучерашњем рочишту његов бранилац, адвокат Милош Палексић, током извођења материјалних доказа је предао суду предлог одбране о закључењу споразума о признању кривице из априла ове године.

Међутим, из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, односно од поступајућег тужиоца Александра Симоновића, никада нису добили одговор на предложени споразум у којем, како сазнајемо, није била прецизирана висина казне.

ЛИСИЦЕ Хапшење Чембера после убиства, Фото Новости

Наставак суђења заказано је за крај августа. Као доказ одбране тада би требало да буде изведено неуропсихијатријско и вештачење повреда које је критичне вечери задобио Чамбер.

У оптужници се наводи да се убиство догодило 31. децембра 2020. око 22.30 у насељу Трн на паркингу пумпе "Нис петрол", те да су Чамбер и његов колега Милан Ђурђевић прво дошли у вербални, а затим и физички сукоб са Савановићем и Алексом Бабићем (22). Чамбер је испалио један хитац у правцу возила "супарничког" двојца, те их покушао спречити да напусте место догађаја. Потом је другим хицем погодио Бабића у стопало, након чега га је Савановић ударио и Чамбер пада на под. У оптужници се додаје да потом из лежећег положаја у Савановића испаљује и трећи хитац. Савановић је од задобијених повреда преминуо истог дана у УКЦ РС.

Душко Савановић, Фото Фејсбук

"ЛЕШИНАР"

САВАНОВИЋ је иначе био млади члан навијачке групе "Лешинари" ФК "Борац". Чланови ове навијачке групе у више наврата су правили протесте и тражили што већу казну за Чамбера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)