НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ СИНИШИ ШАКИЋУ: Мотоциклиста питао - "Јеси ли сигуран да је то он"

О. МАТАВУЉ

06. 07. 2021. у 18:58

СЛАВЕН Марић, сведок тужилаштва на суђењу за убиство Славише Ћулума, у време злочина је чуо пуцњаву и убрзо је недалеко од њега прошао мотор са којег је чуо глас како говори: - Јеси ли сигуран да је то то, да је то он? -

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ СИНИШИ ШАКИЋУ: Мотоциклиста питао - Јеси ли сигуран да је то он

ФОТО: Принтскрин АТВ

За злочин је оптужен Синиша Шакић звани Кинез, кога оптужница терети да је заједно с непознатом особом 15. маја прошле године из заседе убио Ћулума на макадамском путу у Драгочају, након чега су побегли мотоциклом.

- Шетао сам с децом и док смо споредним путем ишли ка кући чуо сам пуцњаву, што је чуо и комшија Иво Богдановић. Радило се о 7-8 брзих, кратких, узастопних пуцњева, а 15 секунди касније још неколико појединачних. После пет минута чујем да путем Мотике - Драгочај наилази мотор, лаганог звука, а онда глас како говори: "Јеси ли сигуран да је то то, да је то он?" - рекао је Марић.

Сведок каже да мотор није видео, јер се између њега и пута налазе зеленило и шибље. Појаснио да је од пута био удаљен 30 метара ваздушном линијом, али је уверен да је глас дошао с мотоцикла. Међутим није могао да се изјасни колико је особа било на мотору и да ли је то неко говорио на телефон или се директно обраћао другој особи.

На питања Шакићевог браниоца Жељка Шурлана сведок је детаљно описао где се налазио када је чуо глас и шта се налазило око њега. Додао је у то време на путу видео мањи камион и караван. Каже да је, између пуцњаве и наиласка мотора, до њега наишла рођака која је преузела његово млађе дете. На питање да ли је на путу видео бициклисту и људе на њиви, сведок је одговорио да их није видео. Појаснио је да тај крај доста миран, али да повремено долазе ловци, те да се чује њихова пуцњава. Потврдио је и да је ишао у школу са Недељком Ћулумом, покојним Славишиним братом, који је такође убијен.

- Приговарамо исказу сведока, јер је очигледно да нагађа. Између њега и пута су два реда дрвећа и шибља, ништа није могао видети, а ни чути - рекао је Шурлан.

Исказ је дао и 85-годишњи Иво Богдановић, чије је испитивање било отежано јер му је слух оштећен и носи слушни апарат. Сведочио је помоћу слушалица потврдивши да је 15. маја прошле године чуо пуцњаву, што му је потврдио и комшија Славен, а касније је видео мотор који је "пролетео као метак" са двојицом мушкараца у маскирним униформама. Иво каже да је дан пре убиства шетао својом шумом и угледао девет одсечених дрва, промера 10-15 цм, недалеко од места злочина.

- Тај дан сам на макадамском путу видео два "дечака" (млађа мушкарца,оп.а.) у војним маскирним униформама. Носили су плетене капе на глави, преко лица су имали хируршку маску, а један је носио рускак на леђима. Прошли су поред мене и рекли ми "здраво". Одговорио сам "здраво", али их нисам смео гледати у очи - испричао је Иво.

"Добро јутро"

На ранијем рочишту сведок Љуба Опачић је испричала да је у близини места злочина, данима пре убиства, видела два маскирана мушкарца. На главама су имали фантомке и поздравили су је речима "добро јутро". Узвратила је поздрав и брже боље се удаљила. Ни она, ни Иво Богдановић се нису изјаснили зашто то нису пријавили, нити их је то било ко питао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)