МАРИЋ: "СИГУРАН СИ ДА ЈЕ ОН?" У Бањалуци настављено суђење Синиши Шакићу за убиство Славише Ћулума 2020.

О. МАТАВУЉ

07. 07. 2021. у 06:08

СЛАВЕН Марић, сведок тужилаштва на суђењу за убиство Славише Ћулума, у време злочина је чуо пуцњаву и убрзо је недалеко од њега прошао мотор са којег је чуо глас како говори: "Јеси ли сигуран да је то то, да је то он?".

МАРИЋ: СИГУРАН СИ ДА ЈЕ ОН? У Бањалуци настављено суђење Синиши Шакићу за убиство Славише Ћулума 2020.

Фото Д. Поздеровић/приватна архива

За злочин је оптужен Синиша Шакић звани Кинез, кога оптужница терети да је заједно с непознатом особом 15. маја 2020. из заседе убио Ћулума на макадамском путу у Драгочају, након чега су побегли мотоциклом.

- Шетао сам с децом и док смо споредним путем ишли ка кући чуо сам пуцњаву, што је чуо и комшија Иво Богдановић. Радило се о седам до осам брзих, кратких, узастопних пуцњева, а 15 секунди касније још неколико појединачних. После пет минута чујем да путем Мотике - Драгочај наилази мотор, лаганог звука, а онда глас како говори: "Јеси ли сигуран да је то то, да је то он?" - рекао је Марић.

Сведок каже да мотор није видео, јер се између њега и пута налазе зеленило и шибље.

Појаснио да је од пута био удаљен 30 метара ваздушном линијом, али је уверен да је глас дошао с мотоцикла. Међутим, није могао да се изјасни колико је особа било на мотору и да ли је то неко говорио на телефон или се директно обраћао другој особи.

На питања Шакићевог браниоца Жељка Шурлана сведок је детаљно описао где се налазио када је чуо глас и шта се налазило око њега. Додао је да је у то време на путу видео мањи камион. Каже да је, између пуцњаве и наиласка мотора, до њега наишла рођака која је преузела његово млађе дете. На питање да ли је на путу видео бициклисту и људе на њиви, сведок је одговорио да их није видео. Појаснио је да тај крај доста миран, али да повремено долазе ловци, и да се чује њихова пуцњава.

- Приговарамо исказу сведока, јер је очигледно да нагађа. Између њега и пута су два реда дрвећа и шибља, ништа није могао видети, а ни чути - рекао је Шурлан.

ВИДЕО МАСКИРАНЕ МУШКАРЦЕ НА МОТОРУ

ИСКАЗ је дао и Иво Богдановић (85), чије је испитивање било отежано јер му је слух оштећен.

Потврдио је да је 15. маја лане чуо пуцњаву, што му је потврдио и комшија Славен, а касније је видео мотор који је "пролетео као метак" са двојицом мушкараца у маскирним униформама. Дан пре убиства шетао је шумом и угледао девет одсечених дрва, недалеко од места злочина.

- Тај дан сам на путу видео два млађа мушкарца у маскирним униформама. Носили су плетене капе на глави, преко лица су имали маску, а један је носио руксак. Прошли су поред мене и рекли ми "здраво". Одговорио сам "здраво", али их нисам смео гледати у очи - испричао је Иво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)