ГДЕ ЈЕ НЕСТАЛО 60.000 КМ ? Бура у Прњавору због новца датом локалном фудбалском клубу

Н. ЂУРИЋ

02. 07. 2021. у 17:58

ТЕШКЕ оптужбе на рачун бившег руководства Фудбалског клуба „Љубић“ и тадашњег председника клуба Немање Васића, изнео је начелник прњаворске општине Дарко Томаш, са кључним питањем где је „у ауту“, тачније у чијим џеповима завршило најмање 60.000 марака.

ГДЕ ЈЕ НЕСТАЛО 60.000 КМ ? Бура у Прњавору због новца датом локалном фудбалском клубу

Фото: Н. Ђурић

Актуелни челни човек Прњавора је за скупштинском говорницом навео да је општина Прњавор 2015. и 2016. године овом клубу доделила око 105.000 КМ. Међутим, како тврди, руководство клуба је у званичним извештајима приказало да је из општинске касе стигло тек око 44.000 КМ.

- Где је нестало више од 60. 000 марака, што је више од половине новца које је само у те две године општина доделила Љубићу. Или су отишли на страну, или су лажирани финансијски извјештаји. Не зна се шта је горе од ове две солуције - упозорио је Томаш, подсетивши да су се спорни трансфери новца десили у време када је СДС-ов Синиша Гатарић руководио општином, а функцију председинка Љубића обављао прњаворски привредник и кадар те странке Немања Васић.

Васић, који је и члан председништва СДС, узвраћа да су Томашеве тврдње неистините, и да у финансијском пословању Љубића, док је он био председник клуба, није било малверзација.

ШТА СЕ ЧЕКАЛО?

НАЧЕЛНИК Томаш је, уз позив полицији, од председника СО и нове скупштинске већине затражио да се позабаве овим случајем и поднесу кривичне пријаве. Узвратио му је председник СО Мирко Буквић, са питањем „шта сте чекали до сада?“

-Начелниче, ако сте усвајајући извештаје уочили кривична дела, ви сте са својом апсолутном скупштинском већином у протекле четири године били дужни да поднесете кривичне пријаве. Ви то нисте чинили и сада пребацујете новој скупштинској већини која са тим нема никакве везе. Поготово што овај извештај за мене није релевантан без потписа, печата и ваљаних доказа - узвратио је за говорницом председник СО Буквић.

- О финансијама Љубића бринуо ИО клуба на чијем је челу био Радислав Винчић, који је у међуврему преминуо. Он је одговорно радио свој посао, и никако не желим да на мртвог чов јека сваљујем кривицу. Ако и има неке кривице, а нема, ја преузимам одговорност. С обзиром да је рачун клуба тада био блокиран, због тужбе једног тренера, сва плаћања, обавезе, плата, и све исплате ишле су преко рачуна Општинског фудбалског савеза, тако да је тај новац, које помиње начелник, у ствари, утрошен на обавезе клуба из тог периода - рекао је Васић.

Фото: Н. Ђурић

Немања Васић

Он тврди да је све то добро познато Томашу, који се „бави политиканством и након толико година фабрикује случај, након што су он и његов СНСД у Прњавору изгубили скупштинску већину“.

НЕКО ПОТПИСУЈЕ

ИЗНОСЕЋИ сумњу да је много тога недозвољеног било у пословању Љубића, начелник Томаш је изнео и случај свог брата близанца Далибора.

-Три месеца након што је престао да игра њему је речено да је он и даље на платном списку и да се неко потписује у његово име, о чему он нема појма-навео је начелник Томаш, који је са братом Далибором, сада саветником у влади РС, дуги низ година играо за ФК Љубић.

-Томаш намерно неће да прикаже извештај о утрошку средстав ОФС, преко ког је ишло плаћање. За све то имамо документе, које смо копирали, знајући о којим се лудацима ради-дословно је изјавио Немања Васић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)