КАМПАЊОМ ОДСТРАНИЛИ ОТПАД: Успех члановa неформалне групе грађана из Добоја

Љ. Ђ.

29. 06. 2021. у 06:45

ЧЛАНОВИ неформалне група грађана "Уклоните хексан из Которског" јуче су се на Инфо-штанду у Добоју похвалили успешном кампањом уклањања опасне хемикалије хексан из Которског код Добоја.

КАМПАЊОМ ОДСТРАНИЛИ ОТПАД: Успех члановa неформалне групе грађана из Добоја

Фото Љ. Ђ.

- Информисали смо грађане Добоја о вишегодишњој борби мештана насеља Которско против еколошке бомбе која се налази у нашем суседству, јер од 2018. године у том насељу незаштићено се налазило више од 30 тона угљоводоника хексана, чијим би евентуалним цурењем или експлозијом последице по животе мештана биле несагледиве - рекао је члан групе Стевица Родић.

Родић каже да је захваљујући разумевању Града Добој, Фонда за заштиту животне средине РС, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Инспекторату РС, којима су се обратили да се овај проблем реши, то резултирало успехом и хемикалије су одстрањене из насеља.

Током прошле седмице је уз посебне мере обезбеђења, измештено више од 30 тона опасних хемикалија из бивше фабрике сунцокретовог уља "Биоил" у Которском. Комплетан процес измештања потрајаће још петнаестак дана.

Задовољство због решеног проблема Которана изразили су и директор Фонда Срђан Тодоровић и заменик градоначелника Владимир Марковић, који су такође посетили штанд групе у Добоју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)