"ДОСТА НАМ ЈЕ ВИШЕ БАКИРОВЕ РЕТОРИКЕ": Оштре реакције из Српске због срамних изјава Изетбеговића

Новости онлине

23. 06. 2021. у 21:45

ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Бакир Изетбеговић одавно један од највећих фактора нестабилности у региону и да његова политика наставља да трује односе и уништава шансе за помирење.

ДОСТА НАМ ЈЕ ВИШЕ БАКИРОВЕ РЕТОРИКЕ: Оштре реакције из Српске због срамних изјава Изетбеговића

Фото: Танјуг

Коментаришући данашњу Изетбеговићеву изјаву у вези са Косметом и Републиком Српском, Цвијановић је одговорила да је превише, па макар то било и од Бакира Изетбеговића.

Ако је неморално причати о одвајању, рекла је Цвијановићева, како није неморално водити и даље рат, само другим средствима, а очекивати заједнички живот.

- У перцепцији народа у Републици Српској, под плаштом приче о прављењу неке централизоване тобоже функционалније БиХ, крије се намера прављења муслиманске државе која не уважава чињеницу да у њој живе три конститутивна народа са истим правима, али и својом визијом како треба да изгледа држава ако је заједничка - рекла је председница Српске.

Она је оценила да тешко може да буде заједничка ако се чак ни жртве не третирају на исти начин, а да не помиње остало.

Цвијановић је нагласила да изјаве Бакира Изетбеговића, поред тога што урушавају односе у БиХ, представљају и директан атак на територијални интегритет Србије, али и деградирање институција БиХ које не препознају никакав субјект под називом "Косово", већ искључиво јужну српску покрајину која се зове Косово и Метохија.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)