ГРАД ДУХОВНОСТ КРАСИ: Угљевик гради још једну богомољу

В. М.

22. 06. 2021. у 19:12

ЕПИСКОП зворничко-тузлански Фотије освештао је темеље будућег храма Вазнесења Господњег на градском гробљу у Угљевику.

ГРАД ДУХОВНОСТ КРАСИ: Угљевик гради још једну богомољу

Фото: В. Митрић

- Да ово дело буде благословено, да се доврши и да се сви се овде моле Богу и узносе душе према ономе што је небеско и ономе што долази и оно што је од Царства небеског, а то нам је потребно у свакодневном животу - поручио је владика.

Епископ Фотије је пожелео да Угљевик увек напредује.

- Да се овај град прошири и буде место духовног, културног и просветног центра Срба овог краја, а ове светиње ће учинити свакако своје јело и мисију чувајући наш народ у Светосављу и православљу молећи се Богу за све људе добре воље поготову за наш српски православни мученички народ - поручио је епископ Фотије.

Кум темеља и начелник општине Угљевик Василије Перић изразио је задовољство јер се у овој подмајевичкој општини гради још један храм.

- Велика је радост и срећа што нам епископ Фотије долази да освешта темеље будућег храма - рекао је Перић.

Перић је појаснио  да су на градском гробљу услед ширења Површинског копа Богутово Село пренесена два гробља "Спасине" и "Сарије".

- Овде смо урадили и један објекат за потребе градског гробља, а уредићемо и ову целу област и посветићемо пажњу који наши преци заслужују, а по томе како се односимо према онима који су заједно са нашом Светом црквом сачували овај простор и крај, према онима који су учинили све да живимо у слободи на овим просторима сигурно је да ће нас по томе ценити будуће генерације - рекао је Перић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)