ВЕЛИКА ПОМОЋ ПРОФЕСОРА СИМИЋА: Директор Института за здравствену заштиту мајке и детета у бијељинској болници

В. М.

20. 06. 2021. у 18:58

ДИРЕКТОР Института за здравствену заштиту мајке и детета из Београда професор доктор Радоје Симић, одржао је стручно предавање лекарима у бијељинској болници под називом "Урођене аномалије средње линије врата".

ВЕЛИКА ПОМОЋ ПРОФЕСОРА СИМИЋА: Директор Института за здравствену заштиту мајке и детета у бијељинској болници

Фото: В. Митрић

Према речима професора Симића, предавање није уско везано за дечју хирургију јер се аномалије на врату могу јавити и у касном добу.

- Предавање је веома корисно и за оториноларингологију, максилофацијалну и грудну хирургију, ендокринологију, али и област интерне медицине - рекао је угледни гост из Београда.

У оквиру посете Болници "Свети врачеви", др Симић је извео и две сложене операције, уз асистенцију лекара бијељинске болнице.

- Сарадња Института за здравствену заштиту мајке и детета "др Вукан Чупић" и болнице у Бијељини траје неколико година, али доласком професора доктора Златка Максимовића на чело ове здравствене установе та сарадња је подигнута на виши ниво.

- Моји доласци подразумевају показне операције, асистирање млађим колегама, одржавање предавања и промоцију здравља наше деце - рекао је професор Симић

Доктор Симић је истакао да се сарадња огледа и у едукацијама на Институту, наводећи да ће бијељинска болница, поред доктора Микајла Лазића, добити још једног врсног дечјег хирурга, докторку Бранку Дакић.

Подсетимо, професор Симић је боравио у бијељинској болници у јануару , када је обавио сложену операцију на врату код деветогодишњег детета и, такође, одржао стручно предавање.

- Нама је у интересу да доласци професора Симића буду што чешћи, јер нам је циљ да наше услуге подигнемо на што виши ниво а тиме и задовољство наших корисника. Обећао сам да ће ово бити година знања и ми остајемо на том путу - изјавио је директор Болнице "Свети врачеви" професор др Златко Максимовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)