КВАДРАТ СТАНА И ДО 3.000 КМ: Вртоглаве цене некретнина у Требињу, а купци су из Србије и девизни пензионери

Д. Цураћ

21. 06. 2021. у 08:34

ЦЕНА квадратног метра у новоградњи у Требињу се приближила суми од 3.000 марака, па житељи овог града са просечним примањима кажу да је куповина стана већ постала "немогућа мисија".

КВАДРАТ СТАНА И ДО 3.000 КМ: Вртоглаве цене некретнина у Требињу, а купци су из Србије и девизни пензионери

Требиње / Фото мапио.нет

Како наводе агенти за некретнине, све већа потражња и сам положај Требиња диктирају цене, па се оне тако у новоградњи крећу од 2.000 до безмало 3.000 КМ. Када је у питању староградња, за квадрат стана је потребно издвојити од 1.100 КМ па навише, зависно од стања и локације

- Интресовања има, а ради се углавном о становницма великих градова у Србији, као и пензионерима који су завршили радни век у иностранству. Нових станова у Требињу има, а тешко је наћи стару градњу која би задовољила потребе купаца - каже Јован Ковач, агент из требињске агенције "ХПМ некретнине".

Зоран и његова супруга спадају у категорију младих брачних парова. Обоје су запослени у Требињу, тренутно живе као подстанари, али тренутним примањима не могу да реше стамбено питање.

- По овим ценама нисмо у могућности да купимо стан. Новоградња је изузетно скупа, док је у стари стан потребно уложити значајну суму. Размишљали смо и о градњи куће, али за то је, када се све сабере, потребно много новца који нажалост немамо - вели Зоран.

У Требињу се тренутно гради око 400 станова, а још толико је најављено за ову годину. Већина инвеститора званично није расположена за причу о ценама, а у незваничном разговору тврде да зарада на некретнинама није толика колико се прича.

Осим повећане потражње, и честа поскупљења грађевинског материјала утичу на раст цена, али је Требиње инвеститорима и даље више него интересантно јер станови могу унапред да се продају, пре него што се зграда заврши.

АЕРОДРОМ

С ОБЗИРОМ на тренутну ситуацију, трговци некретнинама не верују да ће цене у Требињу падати. Напротив, најављена изградња аеродрома у овом граду би могла додатно да утиче на нови раст, али је тешко прогнозирати до ког нивоа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге