ДОДИК О ИЗБОРНОМ ЗАКОНУ БИХ: СНСД није спреман да будемо дио било какве фарсе

С. М.

20. 06. 2021. у 13:35

ЛИДЕР СНСД Милорад Додик изјавио је да је та странка заинтересована за преговоре у вези са Изборним законом БиХ, али не и да подржи било какву реформу у том погледу.

ДОДИК О ИЗБОРНОМ ЗАКОНУ БИХ: СНСД није спреман да будемо дио било какве фарсе

Фото: Новости

- Нисмо спремни да будемо дио било какве фарсе које се ту прави - рекао је Додик у Лакташима.

Он је додао да је јако битно питање да ли има политичког договора на том плану, те да прича о проблему "Сејдић-Финци" траје јако дуго. Додик је истакао да је важно питање на том плану избор чланова Председништва у ФБиХ.

- Логично је било да се тамо Бошњаци и Хрвати договоре како ће то ришити и да се ми у Републици Српској не бавимо тиме. Нас интересује Дом народа Парламента ФБиХ у смеру да се тамо бирају истински представници Срба и помогну у животу својих локалних заједница - рекао је Додик.

Он је оценио да није оптимиста да ће ствари у ФБиХ у вези са Изборним законом бити решене, упркос одређеним покушајима странаца.

- Како год, Српска никад у вези с тим неће пристати да иде у симболичке промене везане за нека техничка питања. Ако нема целовите реформе изборног законодавства, онда не видим разлога да неким поправкама угрозимо читав систем - нагласио је Додик. Он је додао да изборни систем мора бити власништво политичких фактора у БиХ, а никаквих странаца.

- Имамо довољно памети овде да допринесемо изборној реформи и створимо услове за фер изборе - рекао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)