ФИНАЛИЗИРАН ЗНАЧАЈАН ПРОЈЕКАТ: Прва “е-беба” у Српској биће уписана следеће седмице у Добоју

Р. С.

18. 06. 2021. у 14:07

ВЛАДА Републике Српске усвојила је информацију о активностима на реализацији пројекта „е-беба“.

ФИНАЛИЗИРАН ЗНАЧАЈАН ПРОЈЕКАТ: Прва “е-беба” у Српској биће уписана следеће седмице у Добоју

Фото: Влада РС

Задужено је Министарство здравља и социјалне заштите да обавеже директоре здравствених установа да предузму све неопходне активности и обезбеде услове за успешну реализацију овог значајног пројекта.

Такође, Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС треба о свему да информише будуће кориснике како би за неколико дана почело несметано обављање електронске услуге пријаве детета.

Најављено је да ће промоција информационог система „е-беба“ бити одржана у среду, 23. јуна 2021. године у болници „Свети апостол Лука“ у Добоју, док се пуштање система „е-беба“ у продукциони рад у свим болницама у Републици Српској очекује до 31. августа 2021. године.

Из ресорног министарства је истакнуто да је пројекат „е-беба“ дефинисан и покренут 2019. године, када је у складу са законом окончана и процедура јавне набавке.

- Одмах по окончању процедуре приступило се имплементацији, али је она каснила због околности које су узроковане пандемијом вируса ковид-19 током 2020. године. Но, и поред таквих околности, техничка имплементација пројекта „е-беба“ је окончана током прошле године. Учесници у пројекту су још и Фонд здравственог осигурања РС, Министарство унутрашњих послова, Министарство управе и локалне самоуправе и Министарство здравља РС - саопштено је из надлежног министарства.

Између свих ових институција било је потребно дефинисати протоколе и техничке услове за аутоматску размену података, физичку доставу документације родитељима и друго.

- Следеће седмице ћемо промовисати овај значајан пројекат и евиденцију прве „е-бебе“, на задовољство свих будућих родитеља у Републици Српској - истакнуто је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)