ОПТУЖЕНИ БАЦИЛИ ВЕШ УБИЈЕНОГ: Суђење криминалистичким техничарима у предмету "Давид Драгичевић"

О. МАТАВУЉ

17. 06. 2021. у 23:10

СИНИША Којдић, криминалистички инспектор, изјавио је у Основном суду у Бањалуцида не зна како су из доказа нестале гаће Давида Драгичевића, али је остао при изјави из истраге у којој је навео да му је Зоран Бошњак у разговору рекао да су их он и Микица Маријанац бацили.

ОПТУЖЕНИ БАЦИЛИ ВЕШ УБИЈЕНОГ: Суђење криминалистичким техничарима у предмету Давид Драгичевић

Фото ПДЗ

Маријанцу и Бошњаку се суди за спречавање доказивања у предмету убиства Драгичевића, а Којдић је саслушан као сведок тужилаштва. Тврди да је за нестанак гаћа сазнао месецима касније. Одмах је, каже, питао Бошњака и Маријанца где су гаће али, како каже, одговор није добио. Тужилац Далибор Врећо предочио му је исказ од 31. августа 2018. године. У том исказу Којдић наводи да му је Бошњак одговорио да су он и Микица бацили гаће и то након што су питали Којдића шта да раде с њима, да би им он на то одговорио:

- *ебеш гаће, сви знају да је имао гаће.

- Сада се не тога не сећам, али остајем код те изјаве. Тада сам се боље сећао тих догађаја - рекао је Којдић.

Адвокат Александар Јокић, бранилац Маријанца, суду је указао да је Којдић током истраге дао више изјава и то 25. маја и 14. јуна 2018. године, али да тада није помињао бацање. Међутим, суд је одбио предлог да се ти искази предоче сведоку.

Адвокат Александар Јокић, бранилац Маријанца, суду је указао да је Којдић током истраге дао више изјава и то 25. маја и 14. јуна 2018. године, али да тада није поменуо детаље о којима је говорио 31. августа. Међутим, суд је одбио предлог да се ти искази предоче сведоку. Потврдио је и да се у време када су докази прикупљани случај није водио као убиство, те да ништа није указивало на кривичном делу. Одбрана је и у уводној речи указивала да у то време није ни било истраге убиства, те да гаће нису доказ што је, како кажу, и главни тужилац Желимир Лепир тврдио у медијским иступима.

ФОТО: Printskrin / Фејсбук

На питање Дамира Алагића, Бошњаковог адвоката, Којдић је потврдио да је у својој службеној забелешци, након обдукције Давидовог тела, написао да се међу доказима налазе и сиве боксерице. Појаснио је и да се при писању забелешке користио Бошњаковим пописом доказа, који је написан рукописом, те фотографијама које је током обдукције сачинио мобилним телефоном.

- Бошњаков попис сам користио при сачињавању службене забиљешке - рекао је Којдић.

За нестанак боксерица сазнало се 24. маја 2018. године када је вештак КТЦ МУП РС Веселка Бјелаковић отварала вреће с доказима.

- Утврдила сам да недостају мушке гаће. Један омот нам није достављен. Те кесе, тог пакета није било и о томе сам сачинила службену забелешку - рекла је Бјелаковић.

ВОДА НИЈЕ ИЗАШЛА ИЗ ПЛУЋА

СИНИША Којдић у суду је испричао да је као дежурни инспектор био на увиђају када је на ушћу Црквене у Врбас пронађено Давидово тело.

- Када сам стигао, ватрогасци су већ извукли тело на обалу. Притиснуо сам Давидов грудни кош, јер обично у таквим случајевима дође до избацивања воде из плућа, али то се код њега није догодило. Да је узрок смрти утапање, сазнали смо након обдукције - рекао је Којдић.

На питање одбране Бјелаковић је рекла да јој није познато да су докази у полицијском депоу отварани 4. и 18. маја, односно пре него што су јој достављенина вештачење.

- Не знам да су отварани, али све што сам добила било је запаковано - каже Бјелаковић.

Владимир Тривић, радник Завода за судску медицину РС, у суду је посведочио да је одећа, као и сви предмети који су пронађени у џеповима, фотографисани у Заводу за судску медицину РС и предати криминалистичким техничарима, који су их упаковали и однели на сушење у ПУ Бањалука. Међу њима су биле и сиве боксерице.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)