“СТАНИВУКОВИЋ СПРОВОДИ ПОЛИТИЧКИ РЕВАНШИЗАМ”: Протест одборника СНСД испред Градске управе Бањалуке због мобинга (ФОТО)

С. М.

17. 06. 2021. у 22:16

ОДБОРНИЦИ СНСД у Скупштини града Бањалука, као и распоређени и отпуштени радници Градске управе одржали су данас конференцију за новинаре на којој су истакли да над радницима у Градској управи влада мобинг.

“СТАНИВУКОВИЋ СПРОВОДИ ПОЛИТИЧКИ РЕВАНШИЗАМ”: Протест одборника СНСД испред Градске управе Бањалуке због мобинга (ФОТО)

Фото: С. М.

За овакво стање оптужују актуелног градоначелника Драшка Станивуковића.

- Људи раде у страху. Сведоци смо да у протеклих пола године у Градској управи имамо тренирање строгоће и кршење људских права. Градски одбор СНСД ће стати иза сваког радника којем су угрожена права. Радници нису пин понг лоптице. Ово је политички реваншизам који није виђен нигде. Кампања градоначелника била је без подела, а имамо 39 радника који су пребачени са својих позиција мимо закона. Градоначелник наставља са тортуром против радника који су, али и оних који нису, чланови СНСД. Ту су радници који су били учесници рата, али и деца палих бораца. Сваки дан долази све више радника који се жале да трпе мобинг у Градској управи. СНСД ће их заштити. Радници раде у страху и уплашени су - рекао је Драгослав Топић, шеф Клуба одборника СНСД у Скупшитни града Бањалука.

Казао је да је овде доведен морал под знак питања.

– У Градској управи радници раде у страху. Када смо најавили ову конференцију, градоначелник је вратио три радника у кабинет председника Скупштине, Младена Илића - истакао је Топић.

Додао је да овде није реч само о радницима Градске управе, него и о радницима предузећа “Аквана”.

Васо Јанковић , некад запослен на позицији тржишног инспектора, изјавио је да је премештен са ове позиције ”јер је градоначелнику сметало то што је кум једном одборнику СНСД”.

– За 27 година рада сам часно радио свој посао. Имам троје деце, прошао сам велики терет, да бих доживео јавни линч од стране градоначелника Станивуковића који је рекао, без икакве основе, да сам лоше радио свој посао - изјавио је Јанковић и додао да подржава политику СНСД, те ће тако и наставити поступати.

Станивуковић о оптужбама за мобинг: "У Градској управи око 90 одсто запослених је из СНСД"

- Ми смо имали велики број људи који су у Градској управи били запослени у септембру прос̌ле године, пред изборе, на три до шест месеци. Дакле, били су пријављени на одређено - рекао је Драшко Станивуковиц́, градоначелник Бањалуке, поводом оптужби за мобинг у Градској управи.

Казао је да борба нове администрације иде у смеру да се редукује број запослених по стварним потребама, а не по партијским линијама.

Фото: С. М.

- Зна се шта значи кад је човек отпуштен; није радио свој посао, па је добио отказ. Али ако је човеку истекао уговор на одређено, то онда не значи отказ. Мобинг не може бити ако тражите од људи да раде свој посао, мобинг не може бити ако су неки људи били координатори само зато што су чланови одређених странака – казао је он.

Додао је да га оптужују за то што су отказ добили људи за које се сумња да су радили криминалне радње.

– У Градској управи и даље има запослених који су чланови СНСД, тј. око 90 њих. Када погледамо 23 службе, 23 ођљења, 23 одсека, могу да вам кажем да је на својој позицији остала особа која води одсек за Правна питања и прописе, а која је члан СНСД, исто важи и за Одсек за јавне набавке, као и за неке друге - рекао је Станивуковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)