ОПТУЖЕНИ БАЦИЛИ ВЕШ? Суђење криминалистичким техничарима у случају "Драгичевић"

О. М.

18. 06. 2021. у 08:38

Синиша Којдић, криминалистички инспектор, изјавио је у Основном суду у Бањалуци да не зна како су из доказа нестале гаће Давида Драгичевића, али је остао при изјави из истраге у којој је навео да му је Зоран Бошњак у разговору рекао да су он и Микица Маријанац гаће бацили.

ОПТУЖЕНИ БАЦИЛИ ВЕШ? Суђење криминалистичким техничарима у случају Драгичевић

Фото ПДЗ

Маријанцу и Бошњаку се суди за спречавање доказивања у предмету убиства Драгичевића, а Којдић је саслушан као сведок тужилаштва. Тврди да је за нестанак веша сазнао месецима касније. Одмах је, каже, питао Бошњака и Маријанца где су гаће али, како каже, одговор није добио. Тужилац Далибор Врећо предочио му је исказ од 31. августа 2018. године. У том исказу Којдић наводи да му је Бошњак одговорио да су он и Микица бацили гаће и то након што су питали Којдића шта да раде с њима, да би им он на то одговорио: "Ј...ш гаће, сви знају да је имао гаће."

- Сада се не тога не сећам, али остајем код те изјаве. Тада сам се боље сећао тих догађаја - рекао је Којдић.

На питање Дамира Алагића, Бошњаковог адвоката, Којдић је потврдио да је веш евидентирао у својој службеној забелешци коју је сачинио користећи се пописом који је сачинио Бошњак.

Нестанак овог одевног предмета 24. маја 2018. открила је вештак Веселка Бјелаковић када је отварала вреће с доказима.

- Утврдила сам да недостају мушке гаће. Један омот нам није достављен. Те кесе, тог пакета није било - рекла је Бјелаковићева.

Одбрана је указала да су докази пре вештачења отварани у полицијском депоу 4. и 18. маја, што вештаку није било познато.

- Све што сам добила било је запаковано - каже Бјелаковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)