ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Представницима власти ФБИХ ускоро коначна верзија за разоворе о будућности земље

С.М.

15. 06. 2021. у 22:24

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће представницима власти у Федерацији БиХ ускоро бити упућена коначна верзија за разговоре о будућности БиХ и да ће се тада видети да ли Република Српска има партнера и саговорника за ту причу.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ: Представницима власти ФБИХ ускоро коначна верзија за разоворе о будућности земље

Фото: Кабинет председника РС

Председница Српске је навела да није оптимиста да ће представници власти у ФБиХ препознати велику шансу да заједно са представницима РС разговарају о будућности, у складу са раније донесеним закључцима Народне скупштине РС.

- Нисам оптимиста да ће они препознати ту велику шансу да сви заједно седимо и причамо о будућности у којој треба да се такмичимо и о питању информационих технологија, и о питању инфраструктуре, и о питању економије - рекла је председница Српске за БХТ.

О иницијативи Народне скупштине РС о покретању могућег разговора са представницима ФБиХ о будућности БиХ, председница је рекла да јој је драго што су ти закључци конципирани у оквиру Народне скупштине јер је то место где највише треба да се разговара о свим питањима.

- И до сада смо тамо много пута имали важне теме и важно је да оставите траг вашег највишег законодавног органа, где можете да дискутујете о свему што је политички важно за судбину, за будућност, за прошлост, за било шта. Оно што ми се учинило прилично непримереним, што сам чула и од страних дипломата јесте да они кажу - ето, ви тамо желите да започнете разговор о мирном разлазу - навела је председница Цвијановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)