БХРТ JE МЕДИЈ ПО МЕРИ ПОЛИТИЧКОГ САРАЈЕВА: Посланик СНСД Сања Вулић о прогону српског кадра са јавног сервиса БиХ

С. М.

15. 06. 2021. у 17:44

ПОСЛАНИК СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је "смена и одмазда српског кадра у тзв. БХРТ једнострана у смислу да све што је из Републике Српске може и има одредницу “тзв.”, док се то не сме и не може применити на ФБиХ.

БХРТ JE МЕДИЈ ПО МЕРИ ПОЛИТИЧКОГ САРАЈЕВА: Посланик СНСД Сања Вулић о прогону српског кадра са јавног сервиса БиХ

Фото: СНСД

- Сви знамо да би БХРТ требало да буде јавни сервис свих, иако је генерални директор БХРТ Белмин Карамехмедовић представља само својом, тј. бошњачком. Ови једнострани потези су само доказ колико овај “јавни сервис” нити је јавни, нити је сервис, јер би требало да баштини традицију дејтонске БиХ, а не БиХ по мери политичког Сарајева - истакла је Вулићева.

Она је поручила да се нико од запослених у БХРТ не нада да се ова борба завршава на овој изјави, ово је почетак враћања Срба у равноправан, радноправни однос бар у заједничким институцијама, па и у тзв. БХРТ.

Вулићева је упутила посланичко питање Карамехмедовићу у којем је затражила детаљну информацију о покретању дисциплинске одговорности с обзиром да је то угрозило безбедност новинарки српске националности у ФБиХ и упитала га да ли је спреман да сноси одговрност за своје једностране поступке.

Карамехмедовић је јуче донeо одлуку о покретању дисциплинског поступка и суспензији уреднице у Информативном програму БХТ1 Гордане Драгутиновић Мутић и водитељke вести Зорицу Јоргић. У саопштењу из БХРТ је наведено да је у информативним емисијама БХТ1 11. јуна дошло до, како кажу, "нетачног и недопустивог карактерисања Армије БиХ такозваном", што сматрају "тешким професионалним пропустом и озбиљним угрожавањем интереса БХРТ".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)