УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ШВЕРЦ: Нова заплена цигарета код Билеће

В.Митрић

02. 06. 2021. у 19:44

У НАСТАВКУ оперативне акције "Штит 2021", припадници Јединице граничне полиције Требиње су, току ноћи, у насељу Автовац на подручју општине Гацко, запленили 6 000 кутија различитих врста цигарета без акцизних маркица, рекла нам је Јасминка Мујић, портпаролка ГП БИХ.

УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ШВЕРЦ: Нова заплена цигарета код Билеће

Фото: В. Митрић

Цигарете, чија се тржишна вредност процењује 30 000 КМ, откривене су приликом надзора граничног појаса и контролом возила, БХ националних ознака. Возилом је управљао В.Г. (26), држављанин Босне и Херцеговине, а цигарете је кријумчарио из правца Црне Горе.

Због сумње да је почињено кривично дело недозвољен промет акцизних производа, о догађају су обавештени дежурни тужилац Тужилаштва БиХ и судија за претходни поступак Суда БиХ. Према њиховим наредбама осумњичени В.Г. је ухапшен, а кријумчарене цигарете и други доказни материјали су привремено одузети.

Припадници ЈГП Требиње, према упутствима дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ настављају рад на овом предмету.

Подсећамо, у склопу оперативне акције "Штит 2021", припадници ЈГП Требиње су у априлу и мају спријечили кријумчарење 44 500 кутија цигарета без акцизних маркица, тржишне вредности 222 500 КМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)