ВЛАСНИК КУЋЕ НЕ ХАЈЕ ЗА МУКЕ, ПРЕТИ УЛИЦОМ: Очај Стојанке и Славице Ничетић из Сремске Митровице

З. Рајић

11. 06. 2024. у 13:35

БЕЗ струје, воде и крова над главом, у мемли, јер плафон прокишњава, живеле су до јуче мајка Стојанка (61) и ћерка Славица (34) Ничетић у Сремској Митровици. Нажалост, ни у таквом дому нису успеле да остану, јер су од власника куће, који се после 14 година, колико су ту становале, појавио, добиле, како им је рекао "последњи рок, од 7 дана, да се иселе".

ВЛАСНИК КУЋЕ НЕ ХАЈЕ ЗА МУКЕ, ПРЕТИ УЛИЦОМ: Очај Стојанке и Славице Ничетић из Сремске Митровице

фото М. Јовановић

У тузи и неверици не знају шта ће и како даље. Од социјалне помоћи од око 11.000 динара месечно једва имају шта и да поједу, а камоли да нађу и плаћају стан.

Ове несрећне жене, које су трпеле беду, поготову откако су у априлу 2020. изгубиле мужа и оца, потражиле су спас тек кад су схватиле да ће буквално завршити на улици, а за помоћ су се обратиле једној хуманитарној организацији из Жабља, која ће ове седмице, кад истиче рок до ког морају да напусте кућу, покушати да им нађе привремени смештај.

- Имали смо у свом раду много тешких случајева, али чини ми се да је овај најболнији. Стојанка се служи штапом, брине о ћерки болесној од дијабетеса, а обе шерпама и лаворима скупљају кишницу која се слива с плафона. Немају купатило, живе у тоталном расулу, а при томе су врло скромне и брижне, имају много цвећа, а маштају о башти у којој би гајиле парадајз и друго поврће - наводи председник ХО "Пут, истина, живот" Миле Јовановић.

Стојанка се са супругом Јовицом и две ћерке, од којих је друга удата у једном селу код Крагујевца, доселила у Сремску Митровицу из оближњих Гргуреваца, у кућу добијену од мужевљеве тетке. Нису се, каже, помињали никакви власници те куће, а онда се појавио један и одмах им са улаза скинуо капију.

- Тата је радио разне послове и могли смо колико-толико нормално да живимо. Умро је у 65. години у Геронтолошком центру у Руми и од тада нам је све кренуло нагоре. У септембру 2020. остали смо без струје, а у октобру исте године без воде. У то време је близу нас рушена једна стара кућа, па се од багера потресла и наша и почела додатно да пропада - прича Славица.

Машта о малом стану

ЋЕРКА Славица каже да би желела да добије неки посао.

- Највише шанси за запослење има у Новом Саду, а и видела сам у огласима да се тамо може наћи скроман стан за 150 евра месечно. То бих ја, кад бих радила, могла да платим, а од зараде би нам остало и за живот - машта Славица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)