ФЕРЕРО ТОРТА: Осваја на први залогај

Новости онлине

19. 04. 2024. у 15:00

Фереро торта је раскошна и за њу ће вам требати мало више времена, али резултат ће вас распаметити.

ФЕРЕРО ТОРТА: Осваја на први залогај

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За коре:
  • 450 г брашна
  • 240 мл топлог млека
  • сок од 1/4 лимуна
  • 65 га какаоа
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 2 кашичице соде бикарбоне
  • прстохват соли
  • 10 г ванилин шећера
  • 250 г шећера
  • 2 јаја
  • 120 мл биљног уља
  • 200 мл јаке свеже скуване кафе
  • За први фил:
  • 4 јаја
  • 300 грама шећера
  • 90 мл воде
  • прстохват лимунске киселине
  • 400 г путера на собној температури
  • 3-4 кашике чоколадног крема од лешника
  • 150 грама млевених лешника
  • За други фил:
  • 175 мл слатке павлаке
  • 350 г чоколадног намаза од лешника
  • 3 подлоге за вафле (обланда) исечене на величину торте
  • 70 мл крема 30%
  • 100 мл црне чоколаде

Припрема:

У млако млеко исцедите сок од лимуна и оставите да одреагује. Брашно и какао просејте у чинију, додајте прашак за пециво, соду бикарбону, шећер, ванилин шећер, прстохват соли па све лепо умешајте. У другој чинији умутите јаја са уљем и млеком које сте помешали са лимуном. Док мутите постепено додајте кашику по кашику претходне смесе. Добро све сједините. Затим додајте скувану кафу једну шољу. Тесто поделите на 2 дела па пеците у калупу на 180 степени 30-40 минута.

За фил раздвојите жуманца од беланаца. У шерпицу ставите шећер, воду и лимунску киселину. Кувајте на средњој ватри док се шећер потпуно не раствори без мешања. Беланцима додајте прстохват соли и умутите док не постану пенаста. Наставите да мутите и сипајте сируп у танком млазу. Мутите максималном брзином док се маса не охлади на собну температуру. Потом у ту смесу умешајте и путер. Мутите миксером. Додајте и крем од лешника. 

Када су коре печене и скроз охлађене, одсеците избочине на корама и исеците сваку на 2 дела по ширини. Добићете укупно 4 коре.

Слатку павлаку умутите са кремом да добијете још један фил.

Ређање торте: Кора, 2 фил, обланда, први фил нанет посластичарским шприцем по ободу, а унутра фил број 2, млевени лешници, кора..па све поново до утрошка материјала. Торту са свих страна украсите остатком првог фила, а одозго прелијте чоколадом и украсите лешницима и фереро чоколадицама.

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
САД И ТЗВ. КОСОВО ХОЋЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ СРЕБРЕНИЦУ! Председница лажне државе у перфидној игри оптужила Београд

САД И ТЗВ. КОСОВО ХОЋЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ СРЕБРЕНИЦУ! Председница лажне државе у перфидној игри оптужила Београд

ПРЕДСЕДНИЦА лажне државе Косово Вљоса Османи, и поред тога што још нису прескочили последњу станицу ка чланству у Савету Европе - гласање на Комитету министара 17. маја најављује да ће породице несталих моћи да туже Србију Европском суду за људска права за повреду права на живот њихових најмилијих.

29. 04. 2024. у 07:00

Коментари (0)

ШОК: Карлос Алкараз избачен са турнира у Мадриду! Имитирао Надала, па морао да пакује кофере, као и Рафа (ВИДЕО)