РОЗЕН ТОРТА СА КОКОСОМ И ВИШЊАМА: Рапсодија укуса у једноставном колачу који се не пече

Новости онлине

20. 03. 2024. у 17:00

За све љубитеље кокоса, нежан и јако укусан колач. који ће вас освојити на први залогај.

РОЗЕН ТОРТА СА КОКОСОМ И ВИШЊАМА: Рапсодија укуса у једноставном колачу који се не пече

Foto: Jutjub

Састојци:

1 паковање розен кора

Фил од кокоса:

500 мл млека

125 г маргарина

6 кашика кокоса

3 кашике шећера

1 кеса пудинга од ваниле

Фил од вишања:

400 г залеђених вишања

5 кашика шећера

100 мл сока од вишања

1 кеса пудинга од ваниле

50 г маргарина                                                                                                                                               

Глазура:

100 г беле чоколаде

2 кашике уља

Припрема:

Фил од кокоса: У 200 мл хладног млека размутити прашак за пудинг и кокос. Остатак млека са шећером ставити на тиху ватру и када проври додати смесу од пудинга и кокоса. Непрестано мешати док се не згусне. Оставити да се прохлади па додати исецкан маргарин и мешати док се не отопи.

Фил од вишања: Вишње помешати са шећером и ставити на тиху ватру. У соку од вишања (који сте оцедили) размутити пудинг и додати у вишње, па мешати док се не сједини. У вруће додати маргарин и сјединити.

Оба фила оставити 10 минута да се прохладе. Коре филујте наизменично филом од кокоса и вишања, а последњу не. Притисните колач нечим тежим и оставите да стоји 15 минута.

Глазура: истопите белу чоколаду с уљем и прелијте колач. Оставите да се стегне па исеците.                                                                                                                                                       

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници