НЕОБИЧАН КОЛАЧ САВРШЕНОГ УКУСА: Коцкице са чоко-смокијем
ФАНТАСТИЧНОГ су укуса.
Потребно:
За смесу:
* маслац, 200 г
* мед, 4 кашике
* млевени кекс, 250 г
* чоко-смоки, 100 г
За глазуру:
* чоколада за кување, 150 г
За декорацију:
* чоко-смоки, 50 г
Припрема:
У шерпу усути шећер, додати маслац и мед те ставити на ринглу. Кувати док не прокључа и док се сви састојци не сједине. Склонити са ватре, умешати млевени кекс и измешати.
Оставити да се прохлади. У млаку смесу додати чоко-смоки и измешати како би се сви састојци сјединили. Смесу излити у уљем подмазан плех, поравнати и оставити да се охлади.
За глазуру:
Чоколаду за кување поломити на коцкице,ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари.
Чоколадну глазуру нанети преко охлађене смесе, посути сецканим чоко-смокијем и оставити да се глазура стегне. Сећи на коцкице, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)