ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом

Novosti online

12. 12. 2023. у 11:44

УКРАСИТЕ славску трпезу овим веома укусним ролницама.

ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом

Фото Shutterstock

Потребно је:    

* коре за питу, 14 комада

* ораси, 300 г
* шећер у праху, 4 кашике
* ванилин шећер, 2 кесице
* пшенични гриз, 4 кашике
* уље, 100 мл
* вода, 100 мл

За премазивање:    

* посни маргарин, 150 г

* уље, 3 кашике

За сируп:    

* вода, 500 мл

* шећер, 350 г
* лимун, 1 комад

Припрема:

- У чинију ставити млевене орахе, додати шећер у праху, ванилин шећер, гриз и измешати.

Затим додати уље и млаку воду и измешати како би се сви састојци сјединили. Маргарин исецкати, ставити у шерпу, отопити и оставити да се охлади, па додати уље и измешати.

Узети једну кору и премазати је мешавином маргарина и уља. Ставити другу кору те и њу премазати мешавином маргарина и уља. Низ један крај распоредити две кашике надева од ораха те лагано уролати. Поступак поновити и са осталим састојцима добијајући тако укупно седам тањих ролата. Плех премазати мешавином маргарина и уља, поређати ролате, те их исећи на ролнице и премазати мешавином маргарина и уља.

Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 25 минута. Готове ролнице извадити из рерне и оставити да се добро охладе.

За сируп:

У шерпицу улити воду, додати шећер и добро опран и на колутове сечен лимун. Ставити на ватру и кувати 25 минута (да буде добро укуван сируп, лепљив, да не буде воден). Охлађене ролнице прелити врелим сирупом. Оставити да се добро охладе и да ролнице лепо упију сируп (најбоље је оставити их да преноће). Ролнице сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.

23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића

24. 05. 2024. у 16:00

Коментари (0)

ЈЕЗИВИ ОСЕЋАЈИ! Новак Ђоковић скрхан: Наравно да сам забринут!