ПЕЧЕНА ЦВЕКЛА СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Рецепт за ароматичну салату.
Печена цвекла са белим луком и путером је елегантно, али једноставно јело које одушевљава и изгледом и укусом.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 5-6 средњих цвекла, уједначене величине
- 50 мл маслиновог уља
- 50-70 гр путера
- 3 чена белог лука, исцеђена
- 1 кашичица свежег тимијана или рузмарина
- крупна морска со
- свеже млевени бибер
Припрема:
Цвеклу добро оперите и ољуштите. Сваку цвеклу ставите између два ражњића и исеците на танке кришке, не сећи до краја (резови ће бити равни, а цвекла ће остати цела). У шерпи истопите путер, додајте маслиново уље, бели лук и зачинско биље. Мешајте док се не сједини. Ставите цвеклу у ватросталну посуду, прелијте мало путера са белим луком и зачините сољу и бибером. Пеците у загрејаној рерни на 190°C око 60-70 минута, премазујући цвеклу преосталим белим луком и путером сваких 15 минута. Кувану цвеклу послужите одмах, украшену свежим рузмарином или тимијаном.
Послужите као прилог уз месо или рибу, или као спектакуларно предјело за породично окупљање.
Пријатно!
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ТРАМП УКРАО ШОУ НА ЖРЕБУ ЗА СП: Сцена која је обишла свет - Меланија није крила одушевљење (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп био је у центру пажње на извлачењу група за Светско фудбалско првенство 2026. године, где је извео свој познати YMCA плес и примио прву ФИФА-ину награду за мир.
06. 12. 2025. у 10:31
Коментари (0)