РЕЦЕПТ: Салата од кромпира, паприке и туњевине
Салата од кромпира, паприке и туњевине је савршен спој једноставних састојака и богатог укуса. Лагана, хранљива и освежавајућа, идеална је као самосталан оброк или укусна летња ужина.
Foto:Novosti
Салата од кромпира, паприке и туњевине
- 4 средња кромпира
- 2 црвене паприке
- 2 жуте паприке
- 1/2 црвеног лука
- Со, 1/2 кашичице смеђег шећера
- 2 кашике лимуновог сока
- 4-5 кашика маслиновог уља
- 180 г туњевине у уљу (оцеђене)
- 1 шоља маслина
- 1/2 везице першуна
Скувајте кромпир средњој температури 25-30 минута. У међувремену, очишћене паприке исеците на тракице по дужини. Црвене паприке исеците на кришке и посолите. Сво поврће ставите у чинију. Помешајте уље са лимуном и додајте поврћу у чинији. Добро промешајте рукама, а затим маринирано поврће ставите у плех и ставите у рерну на 200 степени на 25-30 минута. У међувремену, оцедите кромпир, ољуштите га, а затим га исеците на комаде. Извадите паприке из рерне, оставите да се мало охладе. Додајте исечен кромпир, ситно сецкани першун, сецкане маслине и на крају оцеђену туну. Добро промешајте и спремно је за сервирање.
Пријатно!
Препоручујемо
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)