САЛАТА ОД ХОБОТНИЦЕ: Освежавајућа салата коју морате пробати
Салата од хоботнице савршен је избор за све љубитеље морских плодова.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 очишћена хоботница (око 2,5 кг)
- 6 чена белог лука
- 1 веза першуновог лишћа
- маслиново уље
- лимунов сок
- бибер
- со, по потреби
Припрема:
Пре кувања, хоботница мора бити замрзнута. Одмрзните и кувајте у експрес лонцу без соли и зачина. Када је кувано (у мом експрес лонцу треба око 40 минута), охладите га и исеците на мање комаде. Исецкајте бели лук и першун и помешајте са хоботницом у чинији за сервирање. Зачините салату маслиновим уљем, лимуновим соком, бибером, проверите сланост и по потреби посолите. Салату послужите са домаћим хлебом и куваним кромпиром (по жељи).
(index.hr)
Препоручујемо
РУСКА САЛАТА У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Овако направљена лепша је од мрсне
16. 08. 2024. у 14:00
БРЗА САЛАТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се зачас, а поједе у трену, прсте да полижете
15. 08. 2024. у 10:43
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)