БИГ МЕК САЛАТА: Неодољиво подсећа на популарни хамбургер
Домаћа биг мек салата - брз и једноставан рецепт ком се не може одолети.
Састојци:
- 450 г млевене говедине
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица ворчестер соса
- Со
- Црни бибер
- 60 г грчког јогурта
- 1 кашика сирћета
- 2 кашичице сенфа
- 1 кашичица кечапа
- 1/2 кашичице љуте паприке
- 2 главице зелене салате, сецкане
- 125 г исецканог чедара
- 125 г чери парадајза
- 100 г киселих краставаца исецканих
- 1/4 црвеног лука, танко исеченог
- 1 кашичица сусама
Припрема:
За биг мек салату у тигањ на средњој ватри ставите млевену говедину, бели лук у праху и ворчестер сос и зачините сољу и бибером. Пржите, повремено мешајући, 8 до 10 минута. Пребаците говедину у велику чинију.
У средњој чинији умутите грчки јогурт, сирће, сенф, кечап и паприку. Тиме ћете прелити салату.
У чинији помешајте говедину, чедар, парадајз, киселе краставце и црвени лук. Прелијте преливом и поспите сусамом. Сервирајте уз тортиљу. Уживајте у биг мек салати.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
Нови Samsung Neo QLED телевизори померају границе кућне забаве
У СВЕТУ кућне забаве, где сваки пиксел, боја и детаљ чине разлику, нови Самсунг телевизори, недавно представљени на Унбоx&Дисцовер догађају, ступају на сцену са револуционарним иновацијама.
26. 04. 2024. у 16:00
САД И ТЗВ. КОСОВО ХОЋЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ СРЕБРЕНИЦУ! Председница лажне државе у перфидној игри оптужила Београд
ПРЕДСЕДНИЦА лажне државе Косово Вљоса Османи, и поред тога што још нису прескочили последњу станицу ка чланству у Савету Европе - гласање на Комитету министара 17. маја најављује да ће породице несталих моћи да туже Србију Европском суду за људска права за повреду права на живот њихових најмилијих.
29. 04. 2024. у 07:00
БИЛЕ ПОСЕБНО ВЕЗАНЕ: Ко је била мајка Бојане Јанковић - преминула пре неколико месеци (ФОТО)
ВОДИТЕЉКА Бојана Јанковић сахрањена је на Новом гробљу у Београду, њу су на вечни починак испратили у великом броју пријатељи, породица, а њен бивши супруг Огњен Јанковић одржао је потресан говор.
29. 04. 2024. у 13:49
Коментари (0)