ПОСНИ КРОМПИР ПАПРИКАШ: Најукусније јело на кашику, од само пар састојака до здравог оброка
Сочно јело држаће вас дуго ситим.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,5 кг кромпира
- 3 главице лука
- 3 шаргарепе
- млевена зачинска паприка
- 1-2 кашике парадајз пиреа
- уље
- бибер
- суви биљни зачин
- першун
- целер
Припрема:
Ољуштите кромпир па га исеците на крупне коцке. Пропржите на уљу ситно сецкан црни лук, па умешајте шаргарепу сечену на колутове. Када лук постане стакласт додајте кромпир и кашичицу соли. Динстајте уз доливање воде, па умешајте млевену зачинску паприку. Прелијте топлом водом да огрезне па кувајте, све док кромпир не омекша. Додајте парадајз пире и суви биљни зачин, па запржите белом запршком (помешајте кашику брашна у 50 мл воде).
(trpeza)
"ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА" Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку
ПРВИ резултати истраге трагедије која је откривена у суботу ујутру у породичној кући у близини „Слободине“ раскрснице у Чачку, говоре да је Владимир Чарапић (47) ножем преклао врат својој мајци Мили (72), а потом и свом оцу Неђу (79). Затим је себи истим сечивом нанео више убода по грудима и стомаку, а на крају је пререзао вене леве руке и тако на смрт искрварио.
07. 12. 2025. у 13:36
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)