ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати
Богато традиционално италијанско јело, нежног и складног укуса.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- Пилећи филе 4
- Со и бибер по укусу
- Брашно 1 шоља
- 2 Јаја
- Презле 1 шоља
- Пармезан 1/2 шоље
- Маринара сос 1 шоља
- Нарендана моцарела 1 шоља
- Нарендани пармезан 1/4 шоље (за посипање)
- Маслиново уље за пржење
Припрема:
Загрејте рерну на 200°Ц (400°Ф). Пилеће филете посолите и побиберите са обе стране. Припремите три посуде: једну са брашном, другу са умућеним јајима, и трећу са презлама помешаним са 1/2 шоље нарибаног пармезана. Сваки пилећи филет прво уваљајте у брашно, затим у јаја, и на крају у презле са пармезаном, пазећи да је сваки филет добро обложен. У великој тави загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Пржите пилеће филете док не постану златно смеђи и хрскави, око 3-4 минута са сваке стране. Пребаците пржене филете у посуду за печење. Прелијте сваки филет са маринара сосом, поспите нарибаном моцарелом и додатним пармезаном. Пеците у загрејаној рерни док се сир не отопи и постане златно смеђи, око 15-20 минута. Служите уз пасту по жељи.
(superrecepti)
Препоручујемо
ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана
23. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати
22. 01. 2025. у 09:30Новости онлине
РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк
19. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ СА ЊОКАМА: Идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно
17. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
"НИЈЕ БИЛО ЛАКО ИЗДРЖАТИ": Рађен проговорио о разлозима за развод од Ане и најтежем периоду
ВАТЕРПОЛИСТА Никола Рађен био је у браку са певачицом Аном Кокић са којом има две ћерке, од које се развео након једанаест година љубави, а сада проговорио о тешком периоду.
05. 12. 2025. у 07:50
Коментари (0)