ПОСНА САРМА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Сјајно јело у коме ће сви уживати

Новости онлине

23. 03. 2024. у 11:00

Пост је пред нама па вам данас доносимо рецепт за јело које се топи устима и које ће радо јести цела породица.

ПОСНА САРМА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Сјајно јело у коме ће сви уживати

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 600 г слатког купуса, 60 г црног лука
  • 120 г пиринча
  • бибер
  • со
  • 60 г сувог грожђа
  • лимун
  • сирће
  • ловоров лист
  • уље

Припрема:

Бланширати купус у сланој кипућој води са додатком бибера, ловоровог листа, сирћета и уља. Извадити и оцедити. На уљу пропржити ситно сецкан лук, па додати претходно скуван пиринач.

 Зачинити по укусу и умешати суво грожђе, које сте претходно натопили у води да омекша.    

Припремљену смесу стављати на лист купуса, обликовати сарме, ређати у шерпу и сипати воде да сарма огрезне, у воду додати пар кришки лимуна, па кувати колико је потребно да се пиринач скува.

5. Кувану сарму запећи у загрејаној рерни послужити топло, преливено сафтом у којем се јело кувало.

Пријатно! 

(Gastronomija/alo)                                                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                                                                                                                                                         

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)