ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
Сочан изнутра, хрскав споља, а није пржен у дубоком уљу.
Потребно:
- 1 кг смрзнутог ослића
- 120 мл уља
- 1,5 кашичица соли
- 1 кашичица вегете
- 100 г пшеничног брашна
- 1 кашика алеве паприке
- 1/2 кашичице љуте алеве паприке
- 1 кашичица зачина за сувлаки (није обавезна)
Припрема:
Рибу одледити, опрати, па просушити убрусима. Исећи је на половине и очистити од изнутрица и пераја. У дубоком тањиру помешати брашно, со, алеву паприку, вегету и зачин за сувлаки. На дно плеха сипати око 100мл уља (да покрије дно). Сваки комад рибе уваљати у мешавину брашна са зачинима, па ређати на науљен плех. Рибе мало попрскати уљем (око 20мл). Рибу пећи у рерни загрејаној на 200°C 20 минута. Извадити плех из рерне, окренути рибу на другу страну, па пећи још 20-ак минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
МУП ОБЈАВИО УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА: Не будите жртва превара (ВИДЕО)
МУП Србије издао је упозорење грађанима да је вештачка интелигенција неминовност која ће променити наш начин живота и да треба бити опрезан.
16. 06. 2024. у 09:53
РУСКИ НОВИНАР ПОГИНУО КОД УГЛЕДАРА: Убили га украјински дронови у рејону манастира
ВОЈНИ фоторепортер "Њуз.ру" Никита Цицаги погинуо је током напада Оружаних снага Украјине код Угледара, наводи Телеграм канал информативног медија, преноси РИА Новости.
16. 06. 2024. у 09:09
ТАЊА РАЂЕНОВИЋ КУПИЛА ХОТЕЛ НА МОРУ: "Коначно сам остварила сан"
"ТО НАМ је била жеља."
15. 06. 2024. у 15:37
Коментари (1)