ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ РИЖОТО КОЈИ СЕ СЛУЖИ У РЕСТОРАНИМА: Професионални кувари у пиринач додају 1 кашику овог састојка

Новости онлајн

21. 07. 2025. у 11:40

САВРШЕНО кремаст рижото није случајност – иза њега стоји прецизна техника, пажљиво бирани састојци и један мали, али моћан трик који користе професионални кувари.

ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ РИЖОТО КОЈИ СЕ СЛУЖИ У РЕСТОРАНИМА: Професионални кувари у пиринач додају 1 кашику овог састојка

Foto: Printskrin Youtube/ Vincenzo's Plate

Док се многи код куће муче да добију ону свиленкасту текстуру каква се служи у врхунским ресторанима, мајстори кухиње имају тајну: кашика маслаца која се додаје на самом крају кувања.

Овај једноставан корак познат је у гастрономији под француским термином мантецаре, и подразумева енергично мешање хладног маслаца у готово јело, непосредно пре сервирања.

Маслац се тада полако топи, обавија свако зрно риже и ствара богату, сјајну и кремасту структуру.

Наравно, добар рижото не зависи само од маслаца. Кључни су и врста риже (најчешће arborio или carnaroli), стално мешање, као и додатак пармезана, али управо маслац на крају чини завршни корак који све заокружује.

Ово је трик који никада не прескачу ни најискуснији италијански кувари, а резултат је јело које истовремено одише елеганцијом и топлином – празник за непце.

Значи, следећи пут када кувате рижото, не заборавите – једна кашика хладног маслаца може направити разлику између просечног и савршеног тањира.

Пробајте! 👌

(Stil)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку

"ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА" Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку

ПРВИ резултати истраге трагедије која је откривена у суботу ујутру у породичној кући у близини „Слободине“ раскрснице у Чачку, говоре да је Владимир Чарапић (47) ножем преклао врат својој мајци Мили (72), а потом и свом оцу Неђу (79). Затим је себи истим сечивом нанео више убода по грудима и стомаку, а на крају је пререзао вене леве руке и тако на смрт искрварио.

07. 12. 2025. у 13:36

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.

07. 12. 2025. у 11:41

Коментари (0)

ПОСЛЕ НЕКОГ ВРЕМЕНА: Небојша Пајкић у јавности- ево како данас изгледа (ФОТО)