ЛАЗАЊЕ БОЛОЊЕЗЕ: Лак и једноставан рецепт за омиљени италијански специјалитет
Одвојте мало времена и одушевите породицу овим фантастичним јелом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- коре за лазање 500 г
- пармезан 80 г
- бибер 1 кашичица
- млевено месо 700 г
- оригано 2 кашичице
- босиљак 2 кашичице
- уље 140 мл
- рузмарин 1 гранчица
- парадајз пире 50 мл
- сок од парадајза 500 мл
- со по укусу
Бешамел сос:
- млеко 1 л
- качкаваљ 160 г
- уље 120 мл
- брашно 200 г
- со по укусу
Припрема:
За бешамел сос у шерпицу сипајте уље и када се добро загреје мешајући додајите брашно. Пржите неколико минута и лагано сипајте млеко, све време мешајући. Посолите по укусу и додајте качкаваљ.
У тигању загрејте уље и додајте месо, па га кратко издинстајте. Додајте сок од парадајза и парадајз пире, па кад прокува додајте со и бибер, а затим и остале зачине и рузмарин. Сос кувајте још око десет минута. Извадите рузмарин.
У ватросталну посуду сипајте уље и ређајте тесто, бешамел, па болоњезе сос. Понављајте поступак све док не потрошите састојке. Поспите пармезаном и пеците на температури од 220 степени око 45 минута.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења
14. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

САВРШЕН ЗИМСКИ РУЧАК: Фантастичан рибанац са сланином и кобасицама
14. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру
10. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање (ВИДЕО)
КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање
10. 02. 2025. у 12:41

''ЛУДИЛО'', МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године
МИЛИЈАРДЕР и шеф Министарства за државну ефикасност (ДОГЕ) поделио је на свом налогу на друштвеној мрежи ''Икс'' истину о НВО организацији која је у медијском смислу одиграла кључну улогу у обојеним револуцијама у земљама широм света, укључујући и Србију. Он је поделио објаву корисника друштвене мреже ''Икс'' KanekaoTheGreat у којем јасно стоји како су ове организације трошиле новац за рушење влада.
09. 02. 2025. у 11:48

Карла дел Понте ЗАБРАНИЛА серију са Глогијем: Шта је сметало Хашкој тужитељки
НЕБОЈША Глоговац преминуо је на данашњи дан 2018. године, а једну од многих маестралних улога током своје богате каријере остварио је и у серији "Мој рођак са села".
09. 02. 2025. у 17:50
Коментари (0)