СЛАСНО ЈЕЛО КОЈЕ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ ДОБРОГ УКУСА: Француски кромпир с луком
ФЕНОМЕНАЛАН ручак одушевиће и оне избирљиве.
Састојци:
* 1 кг кромпира
* 4 кувана јаја
* 250 г будимске кобасице
* 1 главица црног лука
* 200 мл киселе павлаке
* 100 г ренданог пармезана
* пола кашике брашна
* 3 кашике презли
* со
* бибер
* першун 1 веза
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Кромпир ољуштите и обарите па исеците на колутове.
У плех обложен пек-папиром распоредите половину кромпира, одозго поређајте колутове јаја, кобасицу самлевену у блендеру, сецкан першун и пропржен лук. Прекријте преосталим кромпиром.
У једној посуди помешајте павлаку, брашно, со и бибер и прелијте преко сложеног кромпира. Затим поспите презлама, пармезаном и путером.
Пеците око 15 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Пријатно!
(Trpeza)
Препоручујемо
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
ШЛАГ ТОРТА: Брза и укусна торта без печења, готова за 20 минута
06. 03. 2024. у 15:00
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)